Puppy News☛

10 σημάδια ότι ο σκύλος σας έχει καρκίνο.

Η πρόληψη ως γνωστόν σώζει πολλές φορές τα κατοικίδια από τα… χειρότερα και γι’ αυτό είναι φρόνιμο όταν παρατηρήσετε κάποιο ύποπτο σύμπτωμα να τρέξετε στο πλησιέστερο κτηνιατρικό κέντρο.

Όπως επισημαίνεται και παρακάτω βέβαια, τ’ ότι θα εμφανίσει ο σκύλος κάποιο σύμπτωμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσβλήθηκε από καρκίνο, αλλά είναι καλό να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας.

#1 – Γρήγορα αυξανόμενα εξογκώματα

Τα εξογκώματα είναι εύκολα να τα παρατηρήσεις κανείς σε σκύλους με κοντό τρίχωμα, ειδικά αν αναπτυχθούν γρήγορα. Γι’ αυτό είναι φρόνιμο να κουρεύετε σκύλους με μακρύ τρίχωμα ώστε να ελέγχετε μεταξύ άλλων και τυχόν εξογκώματα.

#2 – Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Ανεξαρτήτως του πόσο ταΐζετε τον σκύλο σας, ένας σκύλος με καρκίνο θα εμφανίσει ανεξήγητη απώλεια βάρους. Φυσικά μπορεί να μην είναι καρκίνος, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κοιτάξει ο κτηνίατρος σας.

#3 – Ξαφνική αδυναμία

Κάποιοι τύποι καρκίνου επηρεάζουν τους μύες και το νευρικό σύστημα με συνέπεια ο σκύλος σας μην μπορεί να σταθεί όρθιος ή να περπατήσει καλά.

#4 - Βήχας

Είναι προφανώς ένα κοινό σύμπτωμα και πιθανόν να έχει ένα απλό κρύωμα, αλλά όπως και να ‘χει καλό είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο.

#5 – Δυσκολία στην αναπνοή

Η ηλικία ίσως επηρεάσει την αναπνοή του σκύλου σας. Αν ωστόσο ο σκύλος σας έχει ιστορικό σε ζητήματα με τον πνεύμονα και είναι βραχυκέφαλη φυλή θα πρέπει να προσέχετε αν βαριανασαίνει. Ειδικά αν δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ το να ξαπλώνει στο κρεβάτι του.

#6 – Τρέκλισμα στο περπάτημα

Ο όγκος στα πόδια ή ο καρκίνος στα κόκαλα θ’ αναγκάσει τον σκύλο σας να προχωράει με δυσκολία.

#7 - Εμετός

Εμετός δεν σημαίνει απαραίτητα και καρκίνος φυσικά. Ίσως να είναι τροφική δηλητηρίαση ή κάτι άλλο.

#8 - Διάρροια

Αν έχει εμφανίσει συμπτώματα διάρροιας και ειδικά σε συνδυασμό με κάποια από τα υπόλοιπα είναι καμπανάκι. Ίσως να μην είναι καρκίνος, αλλά καλό είναι να ρίξετε μια ματιά.

#9 – Μειωμένη επιθυμία

Τα περισσότερα ζώα με καρκίνο έχουν μειωμένη επιθυμία. Δεν
αισθάνονται καλά, δεν έχουν όρεξη για φαί και άλλα σχετικά όπως συνηθίζεται και στους ανθρώπους.

#10 - Πυρετός

Πολλές είναι οι αρρώστιες που προκαλούν πυρετό. Οι πυρετοί στα σκυλιά είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει πάντοτε να ανατρέχετε στο κτηνιατρείο εφ’ όσον αυτός προκύψει.


Πηγή: Pet Friends

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.