Puppy News☛

Ξέρετε να διαλέγετε την καλύτερη τροφή για το σκύλο σας;

Δυστυχώς δεν υπάρχει μία απάντηση στην ερώτηση ποιά είναι η καλύτερη τροφή για το σκύλο μας.
Όταν πρέπει να επιλέξετε τροφή για το ζώο σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν διάφορους παράγοντες, όπως την ράτσα του, τον τρόπο ζωής του και τυχόν ευαισθησίες στομαχιού.
Καταρχήν, καλό είναι να υπολογίσετε, πόσες θερμίδες χρειάζεται ο σκύλος σας. Είναι πολύ ενεργητικός ή όχι;
Συνήθως, οι κονσέρβες προσφέρουν περισσότερες θερμίδες και δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μικρόσωμα σκυλάκια, που κινδυνεύουν  να παρουσιάσουν προβλήματα με τα δόντια τους. Καλύτερη γι αυτά, είναι η ξηρά τροφή.
Φυσικά, θα παρατηρήσετε πως όλα τα σκυλιά δείχνουν να προτιμούν πολύ περισσότερο την κονσέρβα, γιατί είναι πιο γευστική, αλλά μπορεί να κοστίζει τελικά πιο πολύ από άλλες επιλογές. Οι κτηνίατροι αποφεύγουν να συστήνουν τις κονσέρβες, εκτός αν είναι ειδικές, κτηνιατρικές.

Για το ωμό φαγητό, υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στο σκύλο, αλλά είναι αμφιλεγόμενη. Υπάρχουν κίνδυνοι αν ταϊζετε το ζώο σας φαγητό, χωρίς να έχει μαγειρευτεί, ενώ βοηθά σε ιδιαίτερες ιατρικές περιπτώσεις και την αντιμετώπιση αλλεργιών.
Αν ο σκύλος σας έχει πρόβλημα με το συκώτι του, το ωμό φαγητό είναι επικίνδυνο. Γι΄αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό του.
Οι τροφές που δεν έχουν δημητριακά, χωνεύονται πιο εύκολα.
Καλό θα ήταν, να αποφεύγετε τις πολύ φθηνές κονσέρβες ή ξηρες τροφές που έχουν υψηλή ποσότητα άχρηστων συστατικών. Σίγουρα οι μέσες και οι υψηλές τιμές προσφέρουν αντίστοιχης ποιότητας τροφές ... Μία καλής ποιότητας τροφή, θυμηθείτε, έχει πάντα το κρέας ως πρώτο συστατικό.
Το ανθρώπινο φαγητό ή τα αποφάγια και τα κόκκαλα από το τραπέζι, είναι αυτά που απορρίπτονται κατηγορηματικά, καθώς είναι υπεύθυνα για δεκάδες προβλήματα, στο στόμα ή στο στομάχι του σκύλου.

Θυμηθείτε: για ζώα μηνών έως 1 έτους, πρέπει να παίρνετε τροφές junior / puppy ή kitten. Για μικρόσωμα ζώα υπάρχουν αντίστοιχα κροκέτες μικρού μεγέθους και για μεγάλα, μεγάλου μεγέθους..

Πηγή:  mylady.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.