Puppy News☛

Οι σκύλοι διαθέτουν κεντρικό σύστημα θέρμανσης!

Ένας Ιάπωνας επιστήμονας βρήκε την απάντηση στο πώς μπορούν οι σκύλοι να περπατούν...ξυπόλητοι στο χιόνι: διαθέτουν ένα εσωτερικό, κεντρικό σύστημα θέρμανσης.
Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο κυκλοφορίας του αίματος των σκύλων ώστε να μην παγώνει το υπόλοιπο σώμα τους όταν έρχεται σε επαφή με ψυχρές επιφάνειες, σύμφωνα με τον Χιρογιόσι Νινομίγια, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Yamazaki Gakuen, δυτικά του Τόκιο.
Το σύστημά τους χρησιμοποιεί θερμό, οξυγονωμένο αίμα για να θερμαίνει το ψυχρό αίμα το οποίο έχει έρθει σε επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια προτού το επιστρέψει στην καρδιά του σκύλου και στο κεντρικό κυκλοφορικό του σύστημα.
 

"Οι σκύλοι μεταφέρουν την θερμότητα στην απόληξη των ποδιών τους. Το αρτηριακό αίμα ρέει στις απολήξεις των ποδιών τους και στη συνέχει θερμαίνει το φλεβικό αίμα προτού το επιστρέψει στην καρδιά", εξηγεί ο Νινομίγια αναφερόμενος στα συμπεράσματα της μελέτης του που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Veterinary Dermatology.
"Με άλλα λόγια, διαθέτουν ένα σύστημα μεταφοράς θερμότητας στα πόδια τους", προσθέτει.

Επιμέλεια Τάνια Νικολοπούλου

Πηγή:  amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.