Puppy News☛

Σκύλος: πιστός φίλος 33.000 ετών για τον άνθρωπο.

Συντροφιά για περισσότερα από 30.000 χρόνια αποτελούν τα σκυλιά για τον άνθρωπο, σύμφωνα με κάποια επιστημονικά ευρήματα. Τα δύο κρανία 33.000 ετών που βρήκαν οι επιστήμονες σε ανασκαφές στη Σιβηρία και το Βέλγιο, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά εξημερώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλο ζώο.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, υποστηρίζουν ότι τα κρανία των δυο σκύλων ήταν μικρότερα και τα σαγόνια τους μακρύτερα σε σχέση με των άγριων ζώων, που χρησιμοποιούν τα στενότερα σαγόνια τους (όπως οι λύκοι) για το κυνήγι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν άνθρακα για να χρονολογήσουν την ηλικία των δύο κρανίων και στη συνέχεια εξέτασαν τις δομές των οστών. Το συμπέρασμα τους είναι πως οι σκύλοι αποτελούν το πρώτο είδος ζώου που εξημερώθηκε από τον άνθρωπο, για το κρέας και το δέρμα τους.

«Συνήθως, πιστεύουμε ότι στην αρχαιότητα οι άνθρωποι εξημέρωναν μονάχα αγελάδες, πρόβατα και αίγες, ζώα που παρήγαγαν τροφή μέσω του κρέατος ή δευτερεύοντα γεωργικά προϊόντα, όπως γάλα, τυρί, μαλλί κλπ. Ωστόσο, ο άνθρωπος ανέπτυξε μια διαφορετική σχέση με τα σκυλιά. Μπορεί να μην παρέχουν τροφή ή άλλα προϊόντα, ωστόσο προσφέρουν κάτι σημαντικότερο: Ασφάλεια και συντροφιά. Μια σχέση μοναδική», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας, Greg Hodgins.

Δημήτρης Μαρμαρινός
dmarmarinos@mylady.gr

Πηγή:  mylady.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.