Puppy News☛

Ταξιδεύοντας μαζί του (Α Μέρος).

Ταξιδεύοντας με αμάξι

Όσο μεγαλύτερη σιγουριά νιώθουν τα κουτάβια και οι σκύλοι μέσα στο αμάξι, τόσο πιο άνετα είναι γι’ αυτούς. Το μυστικό βρίσκεται στο να συνηθίσει ο σκύλος σας να μπαίνει σε όχημα από πολύ μικρή ηλικία. Μπορείτε να αρχίσετε με το να βάζετε το κουτάβι σας μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να μετακινείστε,  αποκλειστικά και μόνο για να εξοικειωθεί με το χώρο. Έπειτα, σταδιακά, ξεκινήστε σύντομες διαδρομές οδηγώντας αργά και προσεκτικά.  Αρχικά, ο σκύλος μπορεί να νιώσει ναυτία γι’ αυτό φροντίστε να καλύψετε τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου με παλιές εφημερίδες ή υφάσματα. Μόλις, ο επιβάτης σας αρχίσει να νιώθει άνετα, αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια των διαδρομών.
 

Συμβουλές για ένα άνετο ταξίδι

  •     Πάντα να έχετε μαζί σας πολλές χαρτοπετσέτες για να αντιμετωπίσετε «ατυχήματα».
  •     Πηγαίνετε τον σκύλο σας μία βόλτα πριν αναχωρήσετε για το ταξίδι.
  •     Μη τον ταΐζετε 2 ή 3 ώρες πριν ταξιδέψετε.
  •     Για να τον βοηθήσετε να νοιώσει  οικειότητα στο χώρο, είναι καλό να πάρετε μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι ή ένα αντικείμενο που αγαπάει πολύ.
  •     Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίστε να κάνετε τακτικές στάσεις για  να πιεί νερό, να ξεμουδιάσει  και να ικανοποιήσει τη βιολογική του ανάγκη.
  •     Μην αφήνετε το σκύλο σας να κρεμάει το κεφάλι του από το παράθυρο του αυτοκινήτου παρόλο που θα το επιθυμεί. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια καθώς και άλλες παθήσεις. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο σκύλος σας να πηδήξει έξω ή να χτυπήσει. Ανοίξτε το παράθυρο τόσο ώστε ο χώρος να αερίζεται επαρκώς.
  •     ΠΟΤΕ μην αφήνετε τον σκύλο σας μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά, τα εσωτερικό των αυτοκινήτων μπορεί να θερμανθεί πολύ γρήγορα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του σκύλου σας.

Πηγή:  purina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.