Puppy News☛

Ταξιδεύοντας μαζί του (Β Μέρος).

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τον τελευταίο κανονισμό της ΕΕ (Regulation 998/2003), από τον Ιούλιο του 2004 για να ταξιδέψετε με το κατοικίδιο σας στο εξωτερικό προαπαιτούνται οι παρακάτω διατυπώσεις:

Για χώρες της ΕΕ (εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας, Μάλτας και Σουηδίας) απαιτούνται:

  •     Διεθνές διαβατήριο του ζώου.
  •     Το διεθνές διαβατήριο εκδίδεται και συμπληρώνεται από τον κτηνίατρο και είναι συγκεκριμένου τύπου. Αναγράφει αναλυτικά τα στοιχεία του ζώου και του ιδιοκτήτη, τους εμβολιασμούς και τους αποπαρασιτισμούς που έχουν διενεργηθεί καθώς και τον αριθμό της ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) που φέρει το συγκεκριμένο ζώο.
  •     Αντιλυσσικός εμβολιασμός
  •     Τα ζώα που πρόκειται να ταξιδέψουν είναι υποχρεωτικό να έχουν έναν ισχύοντα αντιλυσσικό εμβολιασμό. (διάρκεια ισχύος εμβολίου: 1 έτος)
  •     Ηλεκτρονική σήμανση

Η ηλεκτρονική σήμανση γίνεται με την εμφύτευση στο ζώο ενός microchip με έναν μοναδικό πολυψήφιο αριθμό. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται στο διεθνές διαβατήριο αφού είναι ο μόνος επιβεβαιωμένος τρόπος σύνδεσης του με το συγκεκριμένο ζώο.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Μάλτα και την Σουηδία εκτός από όλα τα παραπάνω, απαιτούνται επιπλέον:

  •     Προληπτική χορήγηση θεραπευτικής αγωγής για εξωπαράσιτα (τσιμπούρια, ψύλλοι κλπ) και παράσιτα του εντέρου (ταινίες , ασκαρίδες κλπ)
  •     Ταυτοποίηση τίτλου αντισωμάτων λύσσας : μια ειδική αιματολογική εξέταση με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί αν ο εμβολιασμός για την λύσσα ήταν επιτυχημένος και ο οργανισμός του ζώου αντέδρασε δημιουργώντας άμυνα για την συγκεκριμένη νόσο. Η εξέταση αυτή για να είναι έγκυρη γίνεται σε συγκεκριμένο αναγνωρισμένο εργαστήριο τουλάχιστον 30 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η ταυτοποίηση του τίτλου αντισωμάτων για την λύσσα είναι υποχρεωτικό να γίνεται τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία του ταξιδιού.

Για χώρες εκτός της ΕΕ

Οι διατυπώσεις που χρειάζονται για την εισαγωγή των κατοικίδιων εξαρτώνται από την νομοθεσία της κάθε χώρας – γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να συμβουλεύεστε εγκαίρως την πρεσβεία της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείτε.

* Οι παραπάνω διατυπώσεις της ΕΕ αφορούν μόνον σκύλους , γάτες και κουνάβια. Για άλλα είδη ζώων φροντίστε να ενημερωθείτε από τον κτηνίατρο σας ή από την πρεσβεία της χώρας στην οποία θα ταξιδέψετε.
** Τα νεαρά ζώα που δεν μπορούν λόγω ηλικίας να εμβολιασθούν, μπορούν να ταξιδέψουν με το διαβατήριο τους ( ή αν συνοδεύονται από την μητέρα τους με το δικό της διαβατήριο ) και ένα επίσημο πιστοποιητικό υγείας από τον κτηνίατρο.

Πηγή:  purina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.