Puppy News☛

Πρώτη τουαλέτα.


Ένα κουτάβι συμπεριφέρεται όπως και ένα μωρό. Μετά από κάθε γεύμα θα θέλει να κάνει την τουαλέτα του. Είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί αυτό δίνοντας στο κουτάβι συγκεκριμένα γεύματα. Μετά το γεύμα οδηγήστε το κουτάβι στο χώρο όπου θα είναι η τουαλέτα του και επιβραβεύστε το όταν θα κάνει την ανάγκη του εκεί. Αργότερα, αφού το κουτάβι ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολίων του, μπορείτε να το μάθετε να κάνει την τουαλέτα του στην βόλτα του.

Το κουτάβι έχει ανάγκη να ξελαφρώνει πάρα πολλές φορές μες την ημέρα, όπως ήδη προαναφέραμε το σωματάκι του (όργανα) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και έτσι δεν μπορεί να κρατηθεί γι’ αυτό προσπαθήστε η τουαλέτα του στην αρχή να είναι σχετικά κοντά του. Δηλ. αν είστε στο σαλόνι και το μπαλκόνι είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού αν θέλει να λερώσει δεν θα προλάβει να πάει στην τουαλέτα του.

Συνήθως μετά τον ύπνο, το παιχνίδι ή οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα, το φαγητό, τις λιχουδιές, το νερό, όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι κλπ. το κουτάβι θέλει να κάνει την ανάγκη του. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις φορές και πηγαίνετε τον ή καθοδηγήστε τον στο σημείο που επιλέξατε για να λερώνει.

Διαβάστε τις κινήσεις που κάνει όταν θέλει να κάνει την ανάγκη του (μυρίζει σχολαστικά το πάτωμα, κάνει κύκλους κλπ.) και δείτε (σε αυτή την ηλικία περίπου κάθε δυο ώρες μπορεί όμως και νωρίτερα) κάθε πόση ώρα περίπου λερώνει έτσι ώστε να προλαβαίνετε να τον πηγαίνετε στην τουαλέτα του.

Όταν είστε στο σημείο που επιλέξατε για την τουαλέτα του κουταβιού μη του μιλάτε ή του αποσπάτε την προσοχή.

Επίσης στην τουαλέτα δεν πάμε για να παίξουμε αλλά για άλλο σκοπό, κρατώντας αυτή την στάση στο κουτάβι σας όταν το βγάζετε έξω θεωρεί πως ήρθε η ώρα για παιχνίδι και όχι για την ανάγκη του.

Βγείτε στο μπαλκόνι κλείστε την πόρτα καθίστε σε μια γωνιά και περιμένετε, χωρίς να μιλάτε, περπατάτε, παίζετε κλπ.

Αν δεν λερώσει μπείτε όλοι μέσα και ξαναβγείτε μετά από λίγο επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω.

Μην δώσετε σημασία σε τυχόν κλαψουρίσματα για να μπει μέσα, η πόρτα ανοίγει όταν δεν κλαίει διαφορετικά θα συνδυάσει κλαίω = ανοίγουν και μπαίνουμε μέσα

Όταν λερώνει στο σωστό σημείο να τον ανταμείβετε πάντα με μια λαχταριστή λιχουδιά, χάδια, και επαίνους.

Οι λιχουδιές τον πρώτο καιρό πρέπει να δίνονται πάντα και αμέσως, δηλαδή μόλις λερώσει λέμε μπράβο, χάδια και δίνουμε την λιχουδιά. Ο χρόνος της ανταμοιβής έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Αν λερώσει σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού μην το αρπάξετε τρέχοντας για να βγείτε έξω και μη το τιμωρήσετε λεκτικά ή σωματικά, το μόνο που θα καταφέρουμε τιμωρώντας είναι να καθυστέρηση να μάθει το που πρέπει να λερώνει ή να κάνει τελείως λάθος συσχετισμούς με αποτέλεσμα την δημιουργία άλλων ειδών προβλημάτων, απλά προσπαθήστε την επόμενη φορά να έχετε προνοήσει και να έχετε προλάβει να τον πάτε στην τουαλέτα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.