Puppy News☛

Άνθρωποι και ζώα στον ίδιο εφιάλτη!! (Α Μέρος)


Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε με φρίκη, το σκάνδαλο της «επιμόλυνσης» ζωοτροφών με τη δηλητηριώδη ουσία μελαμίνη στης Η.Π.Α. το 2007. Επισήμως, δια στόματος FDA, μόλις 15 θάνατοι ζώων αποδίδονται στη μολυσματική ουσία η οποία σε συνδυασμό με τη χημική ουσία κυανουρικό οξύ, μπορεί να είναι θανατηφόρα σε πολύ μικρές ποσότητες, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν ασφαλείς.

Στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 615 κτηνιατρικά νοσοκομεία στις Η.Π.Α , υποδεικνύουν πως περί τα 38.000 ζώα συντροφιάς πέθαναν ή αρρώστησαν σοβαρά από την κατανάλωση της μολυσματικής ουσίας, με πρώτα στη λίστα τα άρρωστα και αδύναμα ζώα. Η αλήθεια είναι πως έως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό των ζώων που κατέληξαν. Τα προβλήματα που δημιουργεί η ουσία, αν δεν σκοτώσουν το ζώο, το οδηγούν σε χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε βάθος χρόνου. Παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ακόμη και σήμερα, δε γνωρίζουν τίποτα για το θέμα. Εξακολουθούν να ταΐζουν τα ζώα τους με τις μολυσμένες τροφές, και δεν θα μάθουν ποτέ πως το ζώο τους αρρώστησε ή πέθανε από την κατανάλωση των τροφών αυτών.

Οι εταιρείες ζωοτροφών στις Η.Π.Α. που παράγουν προϊόντα που απευθύνονται στα ζώα συντροφιάς, είναι γνωστό πως έχουν την υποχρέωση να ασκούν ελέγχους μόνο στα συστατικά που αυτοί προσθέτουν στις τροφές, καθώς θεωρείται πως οι πρώτες ύλες -που μπορεί να εισάγονται από την Κίνα ή οπουδήποτε αλλού - έχουν ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές κατά την εισαγωγή τους στη χώρα.
100 εταιρείες, μεταξύ αυτών και οι μεγαλύτερες και γνωστότερες της βιομηχανίας, έκαναν ανάκληση προϊόντων τους λόγω της «επιμόλυνσης». Άλλωστε είναι γνωστό πως στις Η.Π.Α. των μηνύσεων κανείς δεν τολμά να διακινδυνεύσει τις αποζημιώσεις που θα διακυβεύονταν διαφορετικά στα Αμερικανικά δικαστήρια.

Στην Ελλάδα το θέμα δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα και όλοι διαβεβαίωναν πως ουδέποτε εισήχθη στη χώρα μας, παρτίδα ζωοτροφών μολυσμένη με την εν λόγω ουσία. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πραγματικοί έλεγχοι από τον ΕΟΦ παρά μόνο αν οι εισαγωγές είναι από τρίτες χώρες ακόμη και για τρόφιμα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, όπου και εκεί οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.