Puppy News☛

Τι κάνω για να βρω το σκύλο μου;

Σε περίπτωση που χάσουμε το σκύλο μας πρέπει να θυμόμαστε ένα βασικό πράγμα: πρέπει να δράσουμε άμεσα! Ακόμα και μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να παρεμποδίσει τις προσπάθειες μας να βρούμε το σκυλί μας.

Το μικροτσίπ μπορεί να μας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας σχετικά με την ανεύρεση του σκύλου μας σε περίπτωση που χαθεί, δεν μπορούμε όμως να επαναπαυθούμε και να βασιστούμε μόνο στο μικροτσίπ ώστε να έχουμε και πάλι το σκύλι μας σπίτι.

  • Ξεκινούμε αναζήτηση

Καταρχήν, ξεκινούμε ψάχνοντας το δικό μας μέρος. Δεν αφήνουμε τίποτα που δεν θα έχουμε ψάξει. Κοιτάμε παντού, σε υπόγειο, αποθήκη, γκαράζ, αυλή, μπαλκόνια. Ακόμη και σωλήνες αν είναι μικρόσωμο ζώο. Μπορεί κάπου να έχει σφηνώσει και να μην μπορεί να βγει. Τα ζώα αν είναι φοβισμένα ή τραυματισμένα κρύβονται και δεν ανταποκρίνονται ακόμα και αν τα φωνάξουμε. Το θέμα είναι να ψάξουμε εξονυχιστικά κάθε μέρος, κάθε τετραγωνικό εκατοστό του σπιτιού μας.

Μιλάμε με τους γείτονες μας και αν είναι δυνατό ζητήστε τους την άδεια να ψάξετε και στο δικό τους μέρος, ειδικά αν υπάρχει αυλή και μέρη όπου θα μπορούσε να βρεθεί ή να εγκλωβιστεί το ζώο.

Στη συνέχεια αναζητήστε το στη γειτονιά, αλλά και σε άλλα μέρη που πιθανόν θα βρίσκεται, φωνάζοντας το με το όνομά του. Αν έχει και κάποιο αγαπημένο παιχνίδι που κάνει ήχο, πάρτε το μαζί σας. Ή ακόμα και λιχουδιές που του αρέσουν. Μαζί σας έχετε και μια φωτογραφία του, ώστε να μπορείτε να ρωτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μήπως και τον είδαν, π.χ. τον ταχυδρόμο της περιοχής.

  • Οι αφίσες έχουν αποτέλεσμα

Αφίσες και φυλλάδια έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα από κάθε άλλη μέθοδο στην αναζήτηση ενός ζώου.

Η αφίσα σας θα πρέπει να έχει μια καθαρή και αντιπροσωπευτική εικόνα του σκύλου μας, έναν αριθμό τηλεφώνου, όπου ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να μας βρουν. Στη συνέχεια κολλάμε αφίσες σε απόσταση ακόμη και τρία χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας με έμφαση τις διασταυρώσεις, όπου ακόμα και οι οδηγοί μπορούν να δουν την αφίσα σταματώντας σε ένα φανάρι. Επίσης, κολλάμε και σε καφετέριες, σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία όπου περνάει κόσμος. Σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να προσφέρουμε αμοιβή. Στην αφίσα δεν γράφουμε το όνομά μας ή τη διεύθυνσή μας, γιατι ποτέ δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να δει τα στοιχεία μας.

Δεν θα διστάσουμε να βάλουμε φωτογραφία και στην εφημερίδα της πόλης μας. Ορισμένες εφημερίδες προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες δωρεάν.

  • Τηλεφωνούμε...

Καλούμε κάθε κτηνιατρικό ιατρείο της περιοχής μας. Μπορεί να βρέθηκε ο σκύλος μας τραυματισμένος ή χτυπημένος και να το φροντίζει κάποιος. Ακόμη και αν μας πουν ότι βρήκαν κάποιο που μοιάζει με την περιγραφή του δικού μας σκύλου, δεν επαναπαυ΄σομαστε, πάμε να το δούμε από κοντά και να σιγουρευτούμε.

  • Επισκεπτόμαστε τα καταφύγια

Σε καθημερινή βάση πηγαίνουμε από το καταφύγιο της περιοχής μας. Μπορεί να το βρει κάποιος και να το πάει εκεί. Ακόμη κι εκεί αν μας πουν ότι το βρήκαν, πηγαίνουμε εκεί αυτοπροσώπως να το δούμε. Επίσης, επειδή μπορεί να πάνε πολλά σκυλιά τη μέρα εκεί, μπορεί το δικό μας να είναι ανάμεσα σε αυτά, αλλά να μην το έχουν ξεχωρίσει οι υπεύθυνοι. Εκτός αυτού, ακόμη και το μικροτσιπ καμιά φορά δεν βοηθάει, αφού το ζωάκι σας μπορεί να έχει σύγχρονου τύπου μικροτσίπ, ενώ το σκάνερ του καταφυγίου να είναι παλιό.

  • Μπορούμε να βοηθήσουμε το σκύλο μας

Πολλά σκυλιά μυρίζουν από πολύ μακριά. Μπορούμε να βοηθήσουμε το χαμένο μας σκύλο να βρει το δρόμο για το σπίτι, αν τοποθετήσουμε κομμάτια υφάσματος από ρούχα μας, από το κρεβάτι του σκύλου μας στην περιοχή γύρω από το σπίτι μας.

  • Δεν εμπιστευόμαστε τον καθένα

Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που θα μας πάρουν τηλέφωνο για να μας πουν ότι βρήκαν το σκύλο μας. Κρατάμε μυστικό ένα χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Στη συνέχεια αν κάποιος μας τηλεφωνήσει, διευκρινίζουμε αν το έχει αυτή την κρυφή λεμπτομέρεια. Ποτέ δεν πηγάινουμε στο σπίτι κάποιου που μας είπε ότι βρήκε το σκύλο μας, ούτε και του λέμε πού μένουμε. Αν αποφασίσουμε να τον συναντήσουμε, αυτό θα γίνει σε δημόσιο χώρο και όχι μόνοι μας.

Πηγή: Pet Friends

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.