Puppy News☛

5 λόγοι που ένας σκύλος καβαλάει άλλους σκύλους.

Το καβάλημα είναι μια κοινή συμπεριφορά των σκύλων. Παρατηρείται τόσο στα αρσενικά, όσο και στα θηλυκά, στειρωμένα ή μη. Η πιο συχνή απόδοση είναι στην «κυριαρχικότητα»  του σκύλου, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Η κυριαρχία αναφέρεται στην κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε έναν πόρο, έχουμε δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρόφιμα, παιχνίδια, χώρο, ή οτιδήποτε άλλο δείχνουν την κυριαρχία τους. Γιατί όμως τα σκυλιά καβαλάνε; Ιδού 5 λόγοι που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με την Sara Reusche, εκπαιδεύτρια και συμπεριφορίστρια, CPDT-KA CVT.
 

1. Βρίσκονται σε διέγερση/εγρήγορση

Μόλις ένα σκυλί χτυπάει ένα ορισμένο επίπεδο ενθουσιασμού, αυτή η ενέργεια πρέπει να πάει κάπου. Μερικά σκυλιά εκφράσουν τη χαρά τους κάνοντας «zoomies», όπου βάζουν το πισινό τους μέσα και τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν σε κύκλους. Μερικά γαβγίζοντας. Μερικά καμπουριάζοντας.
 

2. Ανησυχία

Οι περισσότεροι σκύλοι που παρουσιάζουν αυτή τη συμπεριφορά είναι αρκετά ανήσυχοι. Το άγχος οδηγεί σε διέγερση, και όπως είδαμε παραπάνω, οδηγεί στο καβάλημα. Τεχνικά, ειδικοί σε συμπεριφορά ζώων το ονομάζουν «μετατόπιση» συμπεριφοράς. Όταν ο σκύλος γίνεται ανήσυχος, μπορεί να το γρατζουνάει, να μυρίζει, να σκάβει  ή καβαλάει. Οι άνθρωποι εμφανίζουν συμπεριφορές μετατόπισης πάρα πολύ συχνά (αν και ευτυχώς το καβάλημα δεν είναι μια από αυτές): Ελέγχουμε τα τηλέφωνα μας, παίζουμε με τα μαλλιά μας, ή να κοιτάζουμε το ρολόι μας, όταν είμαστε σε κοινωνικά άβολες καταστάσεις.
 

3. Παιχνίδι

Το παιχνίδι είναι ενδιαφέρον. Όταν τα σκυλιά (ή άλλα θηλαστικά) παίζουν, αναμιγνύουν ένα σωρό συμπεριφορές σε νέες αλληλουχίες. Αυτές οι συμπεριφορές έχουν πολύ χρήσιμες ρίζες: να κυνηγούν, να καταδιώκουν και να επιτίθενται ξαφνικά είναι χρήσιμες συμπεριφορές κυνηγιού: το δάγκωμα και η πάλη είναι χρήσιμες συμπεριφορές αγώνων. Ακόμα και το καβάλημα είναι ένα χρήσιμο στη σεξουαλική συμπεριφορά. Μερικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι το παιχνίδι είναι πρακτική για τον πραγματικό κόσμο. Με τη μίξη όλων αυτών των χρήσιμων συμπεριφορών με κάποια άλλα σήματα που σημαίνουν «Αστειεύομαι!,» τα σκυλιά έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν κινητικά το σώμα τους με τρόπους που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επιβιώνουν σε μια πραγματική κατάσταση όπου οι συμπεριφορές που απαιτούνται για την πραγματική.
 

4. Κυριαρχία

Ενώ αυτό είναι μια κοινή απόδοση για το καβάλημα, τα σκυλιά σχεδόν ποτέ δεν το χρησιμοποιούν ως μια μορφή της ιδιότητας που ζητούν ή ως επίδειξη της θέση τους (κυριαρχία). Στην πραγματικότητα, ένα στα εκατό σκυλιά που χρησιμοποιεί το καβάλημα ως μέσο για τη θέση που επιδιώκει. (Και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο σκύλος ήταν επίσης αρκετά ανασφαλής, έτσι ώστε το καβάλημα ήταν πιο πιθανό να προκαλείται από το άγχος του παρά από την επιθυμία του να αναρριχηθεί κοινωνικά.)
 

5. Αισθάνεται απλά καλά

Ειλικρινά, τα σκυλιά τους αρέσει να καβαλάνε μερικές φορές. Όλα τα θηλαστικά αυνανίζονται και μερικά σκυλιά θα καβαλήσουν ένα αγαπημένο παιχνίδι ή το μαξιλάρι. Από πλευράς συμπεριφοράς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσουμε τα σκυλιά «λίγο μόνα τους», εφ ‘όσον δεν προκαλεί προβλήματα. Συχνά ο ένας σκύλος καβαλάει τον άλλον, όταν παίζουν, και εφ ‘όσον τα δύο σκυλιά είναι εντάξει με αυτό, μην τα διακόπτεται. Όταν ένα σκύλος καβαλάει έναν άνθρωπό, πρέπει να του διδάξουμε τους κατάλληλους τρόπους και συμπεριφοράς απέναντι σε έναν άνθρωπο.

Συμπέρασμα το καβάλημα είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά του σκύλου σας, αν και κάπως ενοχλητικό για εμάς που βρισκόμαστε στην άλλη άκρη του λουριού.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στέλνοντας τη δικιά σας ιστορία και γιατί νομίζετε εσείς ότι ο σκύλος καβαλάει.

Πηγή: Dogster

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.