Puppy News☛

Καλή συμπεριφορά (Β Μέρος).

Υπερβολικό γάβγισμα.

Οι σκύλοι γαβγίζουν – είναι ο τρόπος τους να επικοινωνούν μεταξύ τους και μαζί σας- και κανένας ιδιοκτήτης δε πρέπει να περιμένει από τον σκύλο του απόλυτη ησυχία. Είναι παράλογο για παράδειγμα να περιμένετε από το σκύλο σας να παραμένει ήσυχος ενώ υπάρχει κάποιο χτύπημα στην πόρτα. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα όταν το γάβγισμα γίνεται υπερβολικό,
Γιατί γαβγίζει ο σκύλος σας;

Εάν ο σκύλος σας γαβγίζει περισσότερο από το συνηθισμένο, το πρώτο βήμα είναι αναλογιστείτε το λόγο για τον οποίο αντιδρά έτσι. Παρατηρείστε πότε γαβγίζει ο σκύλος σας και τι ήχος ακούγεται εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μήπως καταφέρετε να ανακαλύψετε την αιτία.

Νιώθει άβολα ή πόνο; Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για έναν έλεγχο.

     Ο σκύλος σας πλήττει; Βεβαιωθείτε ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί του, πέρα από την εκπαίδευση του, παίξτε παιχνίδια που θα του διεγείρουν την προσοχή και ασκηθείτε. Ζητήστε την συμβουλή ενός εκπαιδευτή.

    Γαβγίζει ο σκύλος σας κάθε φορά που τον αφήνετε μόνο καλώντας σας να γυρίσετε πίσω; Πράγματι τον αφήνετε μόνο για πολλή ώρα; Αν ναι, ίσως χρειαστεί να του εξασφαλίσετε μία παρέα τις ώρες που εσείς λείπετε. Διαφορετικά, εάν ο σκύλος σας γαβγίζει παρόλο που δε μένει μόνος του για πολλή ώρα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να είναι υπερβολικά εξαρτημένος από εσάς. Ίσως χρειαστείτε την βοήθεια ενός ειδικού στη συμπεριφορά των ζώων.

Δείτε το γάβγισμα ως ένα σύμπτωμα. Σταματώντας απλά τον σκύλο σας κάθε φορά που γαβγίζει δε λύνετε το πρόβλημα.

Υπερβολικό γάβγισμα

Μερικοί σκύλοι, μόλις αρχίσουν να γαβγίζουν, δυσκολεύονται να σταματήσουν. Ξανά, πρέπει να δείτε την κατάσταση από την σκοπιά του σκύλου σας. Τι κάνετε όταν ο σκύλος γαβγίζει; Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αρχίζουν να φωνάζουν στα κατοικίδια τους για να σωπάσουν , ενέργεια όμως που τις περισσότερες φορές  δεν ερμηνεύεται από τον σκύλο ως ένδειξη ταραχής αλλά ως συμμετοχή στο γάβγισμά του. Ο σκύλος σας θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένος και συνεχίζει να γαβγίζει όλο και περισσότερο.

Αντί αυτού, λοιπόν, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. Φωνάξτε τον σκύλο προς το μέρος σας με ένα ήρεμο και ελεγχόμενο τόνο φωνής, αποσπώντας την προσοχή του με κάποιες βασικές ασκήσεις εκπαίδευσης και ανταμείψτε τον όταν σταματήσει. Αυτό ίσως είναι αρκετό. Αν το πρόβλημα, όμως, έχει πιο βαθιές ρίζες, δοκιμάστε να απευθυνθείτε είτε σε έναν εκπαιδευτή για νεαρούς σκύλους ‘ταραξίες’ είτε σε έναν επιστήμονα με εξειδίκευση στη συμπεριφορά των σκύλων ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας να το ξεπεράσουν. Ο κτηνίατρος σας θα είναι σε θέση να σας προτείνει μερικά ονόματα.

Πηγή:  purina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.