Puppy News☛

Συμβουλές περιποίησης.


Ετούτο το παρατεταμένο καλοκαίρι, με τη ζέστη, τον ήλιο, τη θάλασσα, τη βόλτα στην εξοχή και τα ζουζουνάκια που μας ενοχλούν, οι απαιτήσεις περιποίησης του σκύλου σας είναι αυξημένες, όπως και ο χρόνος που, θεωρητικά, διαθέσετε για αυτόν.
Ξεκινήστε λοιπόν να τον κανακεύετε και σε λίγο θα εκπλαγείτε από το πόσο, τελικά, του αρέσει να τον περιποιείστε. Σε ποιόν δεν αρέσει άλλωστε;

ΧΤΕΝΙΣΜΑ
Το ζωάκι μας πρέπει να το χτενίζουμε καθημερινά για να το βοηθάμε να αποβάλει τις νεκρές τρίχες που το επιβαρύνουν ειδικά το καλοκαίρι.

GROOMING:
Αν μπορούμε, το πάμε μια φορά το μήνα για μια επαγγελματική περιποίηση για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΚΟΥΡΕΜΑ: Αν το τρίχωμά του είναι σε κακή κατάσταση, με κόμπους, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον Groomer για το αν πρέπει να κουρευτεί. Δεν υπάρχει πιο λανθασμένη εντύπωση από το ότι τα σκυλάκια υποφέρουν από τη ζέστη και πρέπει να κουρευτούν γιατί λαχανιάζουν. Κάποιες φυλές ΔΕΝ πρέπει να κουρεύονται όπως ήδη αναφέραμε και στο προηγούμενο τεύχος.

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:
Αν επιλέξετε να το κουρέψετε θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα σκυλάκια μας, ανάλογα με το δέρμα τους, χρειάζονται αντηλιακό στην παραλία για μεγαλύτερη προστασία.

ΣΚΙΑ:
Στην παραλία το ζωάκι μας πρέπει πάντα να βρίσκεται σε κάποιο σκιερό μέρος, με άφθονο πόσιμο νερό, για να το προφυλάσσουμε καλύτερα από την πιθανότητα θερμοπληξίας

ΚΟΜΠΟΙ:
Σκύλοι με μακρύ τρίχωμα ιδιάιτερα όταν έχουν κόμπους ΔΕ θα έπρεπε να μπαίνουν στη θάλασσα - αλλά ούτε και στο νερό γενικά - αν δεν έχουν πρώτα ξεμπερδευτεί καλά οι κόμποι προτού βραχούν. Στην περίπτωση που υπάρχουν κόμποι, αυτοί, με το νερό, θα σφίξουν πάνω στο δέρμα του σκύλου. Ειδικά σε συνδυασμό με το αλάτι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στο δέρμα τουζώου.

ΑΛΑΤΙ:
Μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα, πάντα πρέπει να ακολουθήσει ένα καλό μπάνιο με κάποιο υποαλλεργικό σαμπουάν, για να ξεπλυθεί το αλάτι από το τρίχωμα. Όσο μένει στο τρίχωμα το αλάτι, το τρίχωμα απορροφά περισσότερη ακτινοβολία και το σκυλάκι κινδυνεύει και ζεσταίνεται περισσότερο.

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ:
Δεν πρέπει, ειδικά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες να ξεχνάμε την αποπαρασίτωση του σκύλου μας είτε με κάποια αμπούλα είτε με κάποιο παρασιτοκτόνο λουράκι.
ΣΚΝΙΠΑ:
Τους καλοκαιρινούς μήνες τα τσιμπούρια, οι σκνίπες και οι ψύλλοι αφθονούν, ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές. Γι’ αυτό, για να προστατέψετε το σκυλάκι και από την περίπτωση της Σκνίπας θα πρέπει εκτός των παραπάνω μέτρων να το ψεκάζετε με Citronella ή να το κάνετε μπάνιο με κατάλληλο shampoo με Citronella.

ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
Τέλος αυτό που κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη του είναι η συμβουλή του GROOMER. Κάποιες φορές είναι πιο σημαντική από τα «θέλω του ιδιοκτήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.