Πάρτε το θέμα των «δολοφόνων» των τετράποδων πλασμάτων στα χέρια σας και ο νόμος θα είναι μαζί σας. Το ότι τα κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων πληθαίνουν με τον καιρό δεν σημαίνει πως ο κάθε διανοητικά και ψυχικά ανάπηρος «άνθρωπος», γιατί μόνο εντός εισαγωγικών μπορεί να μπει αυτή η λέξη όταν αναφερόμαστε σε τέτοια άτομα, μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Η νομοθεσία του κράτους έχει αυστηρές ποινές για όσους σκοτώνουν με πρόθεση ανυπεράσπιστα ζώα και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει μια καταγγελία ώστε να τιμωρηθούν. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα έχετε στοιχεία για κάποιο τέτοιο περιστατικό, μην διστάσετε να οδηγήσετε το θέμα στη δικαιοσύνη και, να είστε σίγουροι, το δίκιο θα είναι με το μέρος σας.
Βασικές πληροφορίες:
Νόμος 1197 (1981) : «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα».
Νόμος 3617 (1992) : «Κανείς δε μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του».
Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ' αγνώστων.
Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και εάν μπορείτε να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.
Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι :
1. Ένας μάρτυρας
2. Όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα
3. Τοξικολογική εξέταση – αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εάν ζείτε εκτός Αθηνών ρωτήστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.
Πηγές: queen.gr
ΣΠΑΖ – Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
CIDAG
RSPCA
Translate
For The Comments
Please write only in Greek or in English.In any other language will not be published.Thanks for the comprehension.
Διαβάστε για
Δημοφιλή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Follow us on Facebook
Follow us on Blogger
Διαβάστε Περισσότερα
-
ΣΚΥΛΟΙ ΦΥΛΛΟ ΘΥΛΗΚΟ Α: Abbie, Adelle, Aiza, Alma, Alpha, Alsie, Angy, Annet, Annie, Arlet, Atma. Β: Βalou, Bambie, bana, Bartie, Bea, Be...
-
ΣΚΥΛΟΙ ΦΥΛΛΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Α: Α: Adam, Airton, Aizac, Akilla, Albert, Ali, Allou, Αmlet, Aragon, Asterix, Axel, AzorΒ: Back, Backie, Bart, Be...
-
Ποιός είπε οτι η αστρολογία είναι μόνο για τους ανθρώπους?Παρακάτω θα δείτε και τα 12 ζώδια για να διαβάσετε αυτό που αντιστοιχεί στο σκυλ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου