Puppy News☛

Ο σκύλος μου καταστρέφει το σπίτι όταν λείπω. Πως μπορεί να σταματήσει αυτό;

Η καταστροφικότητα που εκδηλώνει πολλές φορές ο σκύλος στο σπίτι είναι εκδήλωση ανίας. Το πιο πιθανό είναι να λείπετε αρκετές ώρες από το σπίτι και το ζώο εκδηλώνει τη περίσσεια ενεργητικότητα του πάνω στα έπιπλα, τα χαλιά και τα ρούχα.

Τι να κάνω; Πώς να το χειριστώ;

Ο σκύλος θα συνηθίσει κάπως τις απουσίες σας, αρκεί να μην είναι πολύωρες – μόνο σταδιακά. Αρχικά μπορείτε να λείπετε 10 – 15 λεπτά. Μάλιστα, πριν βγείτε έξω καλό είναι να του δίνετε ένα παιχνιδάκι ή ειδικό κόκκαλο για σκύλους που θα μπορεί να το μασά και να περνά την ώρα του. Με ολιγόλεπτες απουσίες σας, ο σκύλος συνειδητοποιεί ότι δεν τον έχετε εγκαταλείψει και ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψετε. Αυτό τον βοηθά να ηρεμήσει κάπως και να μην νιώθει το άγχος του αποχωρισμού.

Κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι και ο σκύλος ήταν φρόνιμος… χαϊδέψτε τον και μιλήστε του με λόγια τρυφερά.

Εκείνο που σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει, είναι ότι ο σκύλος μπορεί να λειτουργήσει σαν μπιμπελό ή αντικείμενο ομορφιάς για το σπίτι σας. Είναι μια ζωντανή, συχνά ευαίσθητη ύπαρξη, με όλα τα δικαιώματα της στη ζωή. Ποτέ μην πάρετε σκύλο, αν δεν είστε διατεθειμένοι ή δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε μαζί του. Θα ήταν μεγάλο λάθος τόσο για εκείνον όσο και για σας. Ο σκύλος έχει ανάγκη όσο και εσείς να βγαίνει έξω για να παίρνει τον αέρα του και να γυμνάζεται τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα, πρωί και απόγευμα.

Τι να μην κάνω;

Αν γυρνώντας στο σπίτι το βλέπετε άνω κάτω και έχει κάνει τις ζημιές του, ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΕΤΕ, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σας φοβάται. Αντίθετα αγνοήστε τον! Μπορεί να έρχεται προς το μέρος σας όλο χαρά κουνώντας την ουρά, αλλά εκείνη τη στιγμή μην του δώσετε καμιά σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.