Puppy News☛

Συμβουλές για τα κατοικίδια κατά την περίοδο των γιορτών



Η περίοδος των γιορτών είναι τις περισσότερες φορές η πιο χαρούμενη περίοδος του έτους. Η χαρά όμως μπορεί να μετατραπεί σε λύπη αν δεν πάρουμε μερικές απλές προφυλάξεις για την ασφάλεια των κατοικίδιων μας.

«Τα κατοικίδια είναι περίεργα από τη φύση τους» λέει ο Dr. Steve Hansen, πιστοποιημένος κτηνίατρος και αντιπρόεδρος του The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) (Αμερικανικός Οργανισμός για την Πρόληψη της Βιαιότητας στα Ζώα). O Hansen ζητάει από τους «γονείς» των κατοικίδιων να προσέχουν τα κατοικίδια κατά την περίοδο των γιορτών.

«Βλέποντας το σπίτι σας από την μεριά των κατοικίδιων, θα βοηθήσει να έχετε όλοι ευτυχισμένα και ασφαλή Χριστούγεννα» συνεχίζει ο Hansen. «Τα κατοικίδια έχουν την ικανότητα να εμπλέκονται σε όλα, ιδίως κατά τις γιορτές που υπάρχουν περισσότερα να δουν και να κάνουν.»

Απλά γιορτινά έθιμα, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο στολισμός του σπιτιού, μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τα ζωάκια αν δεν παρακολουθούνται προσεκτικά.

Ο dr. Leon Robbins, κτηνίατρος, επισημαίνει ότι τα κατοικίδια έλκονται από τα δυνατά φώτα, φανταχτερά και κρεμάμενα στολίδια.

«Πολλά γιορτινά στολίδια, είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια» λέει ο Robbins. «Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μεγάλα, φιλικά για ζώα, στολίδια και κρατήστε τα, όπως και τα φωτάκια, μακριά από την εμβέλεια των μικρών μας φίλων.»

Ο πιο κοινός κίνδυνος την περίοδο των γιορτών, για τον οποίο τα κατοικίδια μεταφέρονται στα νοσοκομεία είναι η κατανάλωση ανθρώπινων φαρμάκων.

Ο δεύτερος πιο συχνός λόγος για τον οποίο τα κατοικίδια μεταφέρονται στον γιατρό κατά την περίοδο των γιορτών είναι η τροφή. Κατά τον dr. Robbins, τα κατοικίδια πρέπει να παραμένουν σε φυσιολογική διατροφή, αλλιώς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην χώνεψη.

«Αν υπάρχει υπόλειμμα φαγητού, μην το δίνεται στο ζωάκι σας σαν γιορταστική λιχουδιά,» λέει ο Robbins. «Αντί γι αυτό, δώστε τους καρότα, πράσινα φασόλια ή μπρόκολο σαν λιχουδιά»

Για να διασφαλίσετε ευτυχισμένα και ασφαλή Χριστούγεννα για σας και τα κατοικίδιά σας, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα ακόλουθα:

Σοκολάτα: Περιέχει υψηλά ποσοστά καφεΐνης και theobromine. Τα ζώα είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα και στα δύο, και η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να αποβεί μοιραία.

Xylitol. Αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης, ρίχνει το ζάχαρο του σκύλου πολύ γρήγορα. Αυτή η δηλητηρίαση θεραπεύεται αλλά προκαλεί πρόβλημα στο συκώτι αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Macadamia nuts. Τα σκυλιά αντιμετωπίζουν σοβαρή αδυναμία στα πίσω πόδια μετά την κατανάλωση. Συνήθως αναρρώνουν μετά από τρεις μέρες.

Αβοκάντο. Τα αβοκάντο αποτελούν σοβαρή απειλή για τα πουλιά. Μπορεί να προκαλέσουν υγρό στα πνευμόνια των πουλιών.

Ζύμη ψωμιού. Όταν καταναλωθεί, η ζύμη συνεχίζει να φουσκώνει, προκαλώντας φραγή εντέρου.

Αν το κατοικίδιό σας καταναλώσει κάποιο πιθανά επικίνδυνο προϊόν, καλέστε τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Πηγή: Pet Article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.