Puppy News☛

Έρχονται πρόστιμα για ακαθαρσίες σκύλων.

Εξώδικο €34 από Δήμους γιατί το κακό παράγινε...

Αν ο σκύλος σας στον περίπατο του θέλει να αφοδεύσει, δεν έχετε τίποτα άλλο να πράξετε παρά μόνον να κρατάτε μαζί σας αρκετές χαρτοπετσέτες ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων σας βρίσκετε πρόχειρο, για να καθαρίσετε τον χώρο. Τα περιττώματα δηλαδή, που θα αφήσει πίσω του ο σκύλος σας είτε αυτά βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, είτε στον δρόμο, είτε στην είσοδο της κατοικίας του γείτονα σας.

Δεν πρόκειται για νουθεσίες αλλά για υποχρεώσεις που έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου έναντι της κοινωνίας γενικότερα καθώς ο Νομοθέτης φρόντισε να ποινικοποίησει την μόλυνση του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των σκύλων.


Και επειδή η κατάσταση στην Κύπρο άρχισε πλέον να εκφεύγει από τα επιτρεπτά και κυρίως ανεκτά όρια, Δήμοι αποφάσισαν να σφίξουν τα ζωνάρια. Μέσω διάφορων δημοσιεύσεων στον Τύπο αλλά και στις δικές τους έντυπες εκδόσεις, ενημερώνουν τους πολίτες που διαθέτουν σκύλους, για την ανάγκη εφαρμογής του Νόμου καθώς και για τις ποινές που αντιμετωπίζουν στις περιπτώσεις όπου αφήσουν τα περιττώματα των σκύλων τους σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους.


Σύμφωνα με την νομοθεσία, το αδίκημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των σκύλων τιμωρείται με εξώδικο πρόστιμο ύψους €34. Ένας από τους Δήμους που επιχειρεί να κρατήσει καθαρούς τους δημόσιους χώρους στα όρια του από τα περιττώματα των σκύλων είναι και ο Δήμος Έγκωμης. Όπως δήλωσε χθες στον «Φ» ο Ανώτερος Υγειονομικός Επιθεωρητής Χρ. Χριστοδούλου, έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Έγκωμης για το 2009, ποσό ύψους €10.000 προκειμένου να αγοραστούν και να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία στα δημοτικά όρια της Δήμου, 65 κόκκινοι καλάθοι, στους οποίους αποκλειστικά θα τοποθετούνται τα περιττώματα των σκύλων, που θα συλλέγουν οι ιδιοκτήτες τους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι ο ίδιος μοίρασε εξώδικο σε πολίτη όταν παρέλειψε να περισυλλέξει, ως όφειλε, τα περιττώματα που άφησε ο σκύλος του στον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.