Puppy News☛

Για ποιους λόγους ορισμένοι ιδιοκτήτες αποτυγχάνουν στην εκπαίδευση.

Ο Jim Burwell, επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων για πάνω από 25 χρόνια, εξηγεί του 5 βασικότερους λόγους αποτυχίας μιας εκπαίδευσης σκύλων από την μεριά των ιδιοκτητών.

1ος Λόγος αποτυχίας: Η συμπεριφορά του σκύλου δεν παράγει αρκετό πόνο, αμηχανία,  απογοήτευση ή άγχος για να παρακινήσει τον ιδιοκτήτη του σκύλου να τη φτιάξει.

Λύση/εξήγηση: Αυτή είναι μια από εκείνες τις «κολλημένες» καταστάσεις όπου η κατάρτιση των σκυλιών αποτυγχάνει «ακόμη και πριν από την έναρξη”, γιατί ο ιδιοκτήτης λέει δικαιολογίες όπως, «Είναι απλά ένα κουτάβι. Μεγαλώνοντας θα σταματήσει». Ενεργήστε και σταματήστε τη συμπεριφορά πριν γίνει χειρότερη. Καλέστε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή μόλις εμφανίσει τη συμπεριφορά – όχι αργότερα.

2ος Λόγος αποτυχίας: Ο ιδιοκτήτης σκύλου δεν είναι πραγματικά αποφασισμένος να διορθώσει το πρόβλημα.

Λύση/εξήγηση: Το σκυλί σας μπορεί να σας διαβάσει σαν ένα βιβλίο και να γνωρίζει από την ενέργειά σας πώς αισθάνεστε γι ‘αυτόν. Μην πείτε, “Θα τον κρατήσουμε μόνο αν σταματήσει τις ακαθαρσίες στο σπίτι μου,” ή “Αν δεν διορθωθεί, θα τον διώξω!” Αντ ‘αυτού, κάντε τη δέσμευση να κρατήσετε το σκυλί σας άνευ όρων – δεν έχει σημασία τι σκύλος είναι και τι κάνει  μόλις αλλάξετε συμπεριφορά θα αλλάξει και αυτός.

3ος Λόγος αποτυχίας: Όσο ο ιδιοκτήτης, λέει υπάρχει κάτι λάθος με το σκυλί του – και ότι το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη συμπεριφορά του σκυλιού.

Λύση / εξήγηση: Όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς που εμφανίζονται στα σκυλιά σχετίζονται με το άγχος και είναι άμεσα ανιχνεύσιμο με τη σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του σκύλου. Είναι πάντα ο ιδιοκτήτης “είναι” ή “δεν” κάνει. Όσο περισσότερο ξέρετε για το πώς επηρεάζουν τα συναισθήματά σας το σκυλί σας και το πώς το άγχος σας δημιουργείται και στο μυαλό του σκύλου σας, τόσο καλύτερα θα εκτιμήσετε την αξία ενός καλού σχεδίου για να διορθώσετε το πρόβλημα του σκύλου σας.

4ος Λόγος αποτυχίας: Δεν υπάρχει συνέπεια σε ένα σχέδιο εργασίας για την επίλυση του προβλήματος. Συχνά βρίσκω ότι οι ιδιοκτήτες είναι τεμπέληδες  το αναβάλλουν για την τελευταία στιγμή ή απλά δεν κάνουν τη δουλειά καθόλου. Μερικές φορές, οι ιδιοκτήτες έχουν την τάση να λαμβάνουν την εύκολη προσέγγιση: επιλέγουμε τα εύκολα τμήματα και αποφεύγουν  την πρόκληση και την κρίσιμη εργασία.

Λύση/εξήγηση: Να είσαι αληθινοί με τον εαυτό σας και δίκαιοι για το σκυλί σας. Εργαστείτε σε όλο το σχέδιο.. Συνήθως κάθε μέρος του σχεδίου εξαρτάται από την αθροιστική εργασία σε όλα τα μέρη. Η συνοχή και η επανάληψη αναπαράγει συνήθειες στους σκύλους. Σταθερή και επαναλαμβανόμενη δουλεία του σχεδίου, μόνο αυτό χρειάζεται.

5ος Λόγος αποτυχίας:  Δεν υπάρχει αρκετή διαπροσωπική σχέση και εκπαίδευση υπακοής μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη. Άνθρωποι που βγάζουν τους σκύλους και μεγάλες αυλές είναι η εύκολη και βολική λύση.

Λύση / εξήγηση: η ώρα φαίνεται να είναι ακόμη πιο πολύτιμο αγαθό, από ό, τι πέρυσι. Έχουμε λιγότερο χρόνο και είμαστε πιο εγωιστές με τον ελεύθερο χρόνο μας. Έχετε κάνει όμως μια δέσμευση επιλέγοντας αυτό το σκύλο, που αξίζει δίκαιη και ίση κατανομή του ελεύθερου χρόνου μαζί σας. Χρησιμοποιήστε τον με σύνεση για να ασκήσετε και να κάνετε την τακτική εκπαίδευση υπακοής με το σκυλί σας.

Ασχοληθείτε λοιπόν με το σκύλο σας,  αυτό θα κρατήσει το άγχος σας και το άγχος του σκύλου σας μακρυά, όπως και την εξάλειψη των προβλημάτων συμπεριφοράς. Περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το σκυλί σας, σημαίνει λιγότερο άγχος και λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Πηγή: Dogs Plus Training

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.