Puppy News☛

Πιο ανόητοι οι σκύλοι δίπλα στους ανθρώπους!

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο οι σκύλοι θεωρούνται λιγότερο έξυπνοι από τους προγόνους τους.

Όπως είναι φανερό η εξημέρωση του σκύλου από τον άνθρωπο καθώς και η ποιότητα ζωής του μακριά από την φύση έκανε το είδος του σκύλου να χάσει ένα μέρος των νοητικών του ικανοτήτων.

Αυτό έδειξε μία νέα μελέτη Γερμανών και Αυστριακών επιστημόνων έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τον πιο κοντινό συγγενή του σκύλου, τον λύκο. Όπου αποδείχθηκε ότι είναι πολύ πιο έξυπνος από τους σκύλους..

Η εξασφάλιση τροφής και στέγης από τον άνθρωπο, η καλοπέραση, η έλειψη αναζήτησης συντρόφου ή ακόμη και προστασίας της περιοχής του έκαναν τον σκύλο πιο αδρανή έχοντας ως συνέπεια με το πέρασμα των χρόνων να γίνεται ολοένα και πιο χαζός...

Βιολογικό γεγονός πάντως είναι ότι οι λύκοι, παρ' ότι ανήκουν στο ίδιο είδος με το σκύλο, το canis lupus, έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο.

"Οι σκύλοι, συγκριτικά με τους λύκους, έχουν κατώτερες επιδόσεις όσον αφορά τη νοητική αναπαράσταση" εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Φριντερίκε Ράνγκε, του Πανεπιστημίου Κτηνιατρικής της Βιέννης.

Αν και θαύματα δε γίνονται, καλό θα ήταν να "εκπαιδεύετε" τον σκύλο σας στο κυνήγι (όχι της γάτας...), στην αναζήτηση τροφής ή κάνοντας του διάφορες ασκήσεις νοημοσύνης διατηρώντας έτσι το μυαλό του σε εγρήγορση!

Πηγή: Pet Friends

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.