Puppy News☛

Σκύλος.



O σκύλος, προέρχεται πιθανότατα από τον κοινό λύκο. Η σχέση του με τον άνθρωπο ανάγεται σε χιλιάδες χρόνια στενότατης συνεργασίας. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την (έμφυτη) τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το "αφεντικό" τους στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν.

Υπάρχουν πολλές ράτσες σκύλων από τις οποίες μπορεί ο κάθε άνθρωπος να επιλέξει ανάλογα με τις προτιμήσεις του, όπως Γερμανικός ποιμενικός, (λυκόσκυλο) Δαλματίας, (ασπρόμαυρο τρίχωμα με βούλες) Ελληνικός ποιμενικός, (τσοπανόσκυλο) Γαλλικό και Αγγλικό μπουλντόγκ, καθώς κι άλλες ράτσες Η κάθε ράτσα πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά. Για παράδειγμα το κόλεϊ η συνηθισμένη Λάση και ο Ελληνικός ποιμενικός ίσως κι άλλες ράτσες πρέπει να εκπαιδευτούν για φύλακες κοπαδιών. Ο Γερμανικός ποιμενικός τα ροντβάιλερ, όπως κι άλλα σκυλιά τα εκπαιδεύουν για την φύλαξη χώρων, όπως π.χ. μαγαζιά, μονοκατοικίες. Άλλα σκυλιά εκπαιδεύονται ειδικά για τους τυφλούς ώστε να τους καθοδηγούν και να τους προστατεύουν από διάφορους κινδύνους.


Αγαπημένο φαγητό των σκυλιών είναι γενικά το κρέας. Απαγορεύεται να του το δίνουμε ωμό. Τα ζυμαρικά όπως τα μακαρόνια, το κριθαράκι κτλ καθώς επίσης τα όσπρια όπως φακές, φασόλια, ρεβίθια, ρύζι καθώς και οι σούπες και μερικά φρούτα τα σταφύλια τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Οι τροφές οι οποίες δεν αρέσουν στους σκύλους είναι τα αλλαντικά.

Ένας σκύλος είναι πολύ αφοσιωμένος στο αφεντικό του. Αν κάποιος πλησιάσει το αφεντικό του θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτικός γιατί μπορεί να του στοιχίσει ακόμα και την ζωή του. Υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις με σκύλους που έχουν δώσει και την ίδια τους την ζωή. Αυτό δεν συμβαίνει με όλους τους σκύλους. Είναι θέμα ράτσας και ιδιαίτερης εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.