Puppy News☛

Μπορεί το σάλιο του σκύλου να βοηθήσει τις αλλεργίες;

Μπορεί ο πιστός σου φίλος να κρατάει το μυστικό κλειδί για τη μείωση των αλλεργιών;  Ναι ίσως τελικά το σάλιο του σκύλου σου να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ” ό, τι νομίζεις!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα κάνουν μια νέα έρευνα για να δουν αν τα βακτήρια που υπάρχουν στους σκύλους και το σάλιο τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φταρνίσματος, του κνησμού και άλλων αλλεργικών αντιδράσεων. Η μελέτη σχεδιάζει να δει αν το μικροβίωμα των σκύλων ή τα φυσιολογικά βακτήρια του οικοσυστήματος μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου ιδιοκτήτου σκύλου.

Η έρευνα θα παρακολουθήσει ανθρώπους μεταξύ 50 και 60 ετών με σκύλους για να δει αν η παραμονή τους κοντά στα κατοικίδια επηρέασε το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Θεωρητικά, το μικροβίωμα του σκύλου θα επηρεάσει θετικά το μικροβίωμα του ανθρώπου, το οποίο θα μπορούσε με τη σειρά του να επηρεάσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο σκύλος θα μπορούσε να λειτουργήσει σχεδόν σαν προβιοτικό και να βοηθήσει την οικοδόμηση υγιών αποικιών βακτηρίων στο ανθρώπινο σώμα.

Οι ερευνητές λένε ότι η η συγκεκριμένη μελέτη είναι απλά το πρώτο βήμα της ανίχνευσης του τρόπου με τον οποίο τα βακτήρια του σκύλου μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η επόμενη έρευνα που στοχεύουν να κάνουν είναι σε σχέση με τα παιδιά.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον με κατοικίδια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποια αλλεργία και άσθμα.

Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.