Puppy News☛

Χρήσιμες γνώσεις για να χειριστείς ένα τυφλό σκύλο.

Μπορεί να χάσει την όρασή του από ατύχημα ή τα γηρατειά ή μπορεί να γεννήθηκε έτσι. Το παν για ένα τυφλό σκύλο είναι ο σωστός χειρισμός. Ο σκύλος σου μπορεί να είναι ευτυχισμένος και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αν εσύ ως ιδιοκτήτης του είσαι ενημερωμένος για την κατάστασή του. Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις για ένα τυφλό σκύλο.

  1.     Ευτυχώς, η πιο σημαντική αίσθηση για τα σκυλιά είναι η όσφρηση και μετά η ακοή. Η όραση έρχεται μόλις τρίτη σε σειρά.
  2.     Οι ηχητικές εντολές και οι λέξεις κλειδιά θα γίνουν ο βασικός τρόπος επικοινωνίας σας. Αν ανταμείβονται κάθε φορά που κάνουν κάτι σωστά, η διαδικασία θα επισπευσθεί σημαντικά.
  3.     Το χτύπημα των δαχτύλων μπορεί να δίνει σήμα για να μας ακολουθεί ο σκύλος στην αυλή ή την βόλτα.
  4.     Υπάρχει περίπτωση ο σκύλος σου να αισθάνεται ανασφάλεια όταν μένει μόνος του. Μπορείς να δοκιμάσεις να αφήνεις ανοιχτό το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση όταν λείπεις.
  5.     Αν οι απαιτήσεις μας δεν είναι υπερβολικές στο παιχνίδι και τα κόλπα, ο σκύλος θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα ανταποκρίνεται καλύτερα.
  6.     Μπορεί ακόμα να απολαύσει μια βόλτα στο πάρκο ή την παραλία. Στο σπίτι ειδικά το πρώτο διάστημα ίσως δυσκολευτεί με τα έπιπλα και τον προσανατολισμό στο χώρο.

Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.