Puppy News☛

Αυτά που ο κτηνίατρος εύχεται να ήξερες.

Μπορεί να υπερλατρεύεις το σκυλάκι ή το γατάκι σου και να περνάς ατελείωτες ώρες παίζοντας μαζί του, αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα για την υγεία του που ο κτηνίατρος εύχεται να ήξερες.

Οι ετήσιες εξετάσεις είναι απαραίτητες

Το να πας στο κατοικίδιό σου στον κτηνίατρο για εξετάσεις είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να εξασφαλίσεις ότι είναι υγιές. Τα κατοικίδια που είναι άνω των 6 μηνών χρειάζονται έναν ετήσιο έλεγχο, ενώ τα κουτάβια και τα μεγαλύτερης ηλικίας κατοικίδια, χρειάζονται έλεγχο 2 φορές το χρόνο.

Βρες έναν ειδικό

Συχνά τα κατοικίδια αναπτύσσουν διάφορες ιδιαιτερότητες, που αντιμετωπίζονται καλύτερα από έναν ειδικό. Αν για παράδειγμα, το κατοικίδιό σου έχει ένα πρόβλημα υγείας που δεν βελτιώνεται με τη θεραπεία που προτείνει ο κτηνίατρος, θα πρέπει να επισκεφτείς έναν ειδικό. Με μια πρόσθετη εκπαίδευση 3-5 χρόνων, οι ειδικοί έχουν μεγαλύτερη γνώση για ασυνήθιστα και δύσκολα περιστατικά.

Μην βγάζεις εσύ διάγνωση για το κατοικίδιό σου
Όταν έχεις αμφιβολίες, μην συμβουλευτείς τον Dr. Google. Ό,τι δίνεις παίρνεις που λέμε. Η διάγνωση του google, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή ενός επαγγελματία κτηνιάτρου. Μην παίζεις με την υγεία του πιστού σου φίλου.

Μην ξεχνάς τα δόντια του!

Μην υπολογίζεις σε ένα κόκκαλο ή ένα μπολ ξηράς τροφής για να εξασφαλίσεις τη στοματική υγεία του κατοικίδιου σου. Το κατοικίδιό σου θα πρέπει να παρακολουθείται σε τακτική βάση για να έχει μια υγιή στοματική κοιλότητα. Ο έλεγχος και ο καθαρισμός από τον ειδικό είναι απαραίτητα για κάθε κατοικίδιο.


Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.