Puppy News☛

Σπιτικές λιχουδιές για τοv σκύλο - Snack από γλυκοπατάτα.

H γλυκοπατάτα είναι από τα λαχανικά ο σκύλο μας μπορεί να τρώει χωρίς πρόβλημα. Βρήκαμε μία πολύ ωραία συνταγή για το πως μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά snack για το σκύλο σας. Πριν σας την προτείνουμε τη δοκιμάσαμε και τα σκυλιά μας ξετρελάθηκαν.

Θα χρειαστείτε 1-2 μεγάλες γλυκοπατάτες και αντικολλητικά φύλλα για το φούρνο

Πριν αρχίσετε να κόβετε τις πατάτες προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250 βαθμούς. Οι πατάτες δεν πρέπει να κοπούν πολύ λεπτές γιατί αφού αφυδατωθούν θα χάσουν πολύ μεγάλο μέρος του πάχους τους. Δεν χρειάζεται να βγάλετε φλούδα.

Απλώστε τις πατάτες πάνω στην αντικολλητική μεμβράνη και βάλτε τες στο φούρνο. Η ώρα ψησίματος είναι ανάλογη με τη θερμοκρασία. Εμείς αφήσαμε τις δικές μας 2 ώρες περίπου, σε θερμοκρασία 150 βαθμούς, και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό. Τη δεύτερη φορά που βιαζόμασταν και αυξήσαμε τη θερμοκρασία στους 250, μπορεί ο χρόνος να μειώθηκε αλλά το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποίησε. Οι σκύλοι μας βέβαια δεν έδειξαν να ενοχλούνται.

Καλό είναι να πειραματιστείτε γιατί οι γλυκοπατάτες ανάλογα με τη χώρα προέλευσης διαφέρουν και μπορεί να θέλουν λιγότερο ή πολύ περισσότερο χρόνο.

Να θυμίσουμε πως οι γλυκοπατάτες είναι για snack και όχι για κυρίως γεύμα. Μπορείτε δίνεται στο σκύλο σας μεταξύ των γευμάτων αλλά μην το παρακάνετε. Μπορείτε να διατηρήσετε τις αφυδατωμένες γλυκοπατάτες στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Πηγή: petsonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.