Puppy News☛

Οκτώ λόγοι για να προσθέσετε ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σας.

Το ελαιόλαδο, το οποίο απαντάται σε σχεδόν κάθε ελληνική κουζίνα, τυχαίνει να αποτελεί εξαιρετικό, υγιέστατο πρόσθετο για τη δίαιτα του κάθε σκύλου. Ας δούμε οκτώ λόγους για τους οποίους θα ήταν προς όφελους του μικρού σας φίλου η προσθήκη του ελαιόλαδου στη διατροφή του :

1. Νοστιμίζει το φαγητό

Λίγα πράγματα μπορούν να δώσουν την απαραίτητη νοστιμιά σε ένα... βαρετό μπωλ με κροκέτες ξηράς τροφής. Ένα εξ αυτών είναι και μια κουταλιά ελαιόλαδου. Αν μάλιστα προσθέστε και λίγη κανέλλα ή κουρκουμά (χρυσόριζα) θα έχετε ένα πρώτης τάξεως νόστιμο γεύμα για το σκυλάκι σας!

2. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Ανεξάρτητα του αν η κατανάλωσή του γίνεται από άνθρωπο ή σκύλο, το ελαιόλαδο... “λιπαίνει” τον μηχανισμό της απώλειας βάρους του οργανισμού. Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο διασπούν το λίπος μέσα στα αντίστοιχα κύτταρα, μειώνοντας έτσι την ευαισθησία στην ινσουλίνη και συμβάλλοντας, στο μέτρο του δυνατού, στην απώλεια των περιττών κιλών.

3. Συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του σκύλου μας

Όντας πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, το ελαιόλαδο προλαμβάνει τις καρδειαγγειακές παθήσεις αλλά και τον διαβήτη. Περιέχει ελαϊκό οξύ, πέρα από άλλες ενώσεις (σκουαλένιο και τερπενοειδή), το οποίο πιστεύεται ότι συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου - ασθένεια που αποτελεί δυστυχώς αιτία θανάτου για ένα μεγάλο ποσοστό των σκύλων άνω των 10 ετών.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου μας

Όντας πλούσιο σε αντιοξειδωτικά - όπως πολυφενόλες, βιταμίνη Ε, χλωροφύλλη κ.α. - το ελαιόλαδο είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε αυτό να μπορεί να αντισταθεί στις διάφορες ασθένειες. Η ευεργετική αυτή επίδραση του ελαιόλαδου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν σκεφτεί κανείς πως όπως στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά είναι δυνατόν να μεταδοθούν ασθένειες από το ένα στο άλλο.

5. Αυξάνει το προσδόκιμο όριο ζωής στον σκύλο

Τα σκυλιά δε ζουν όσο θα θέλαμε. Φυσικά, ακόμα περισσότερο λυπηρό είναι να βλέπουμε ένα νεαρό σκυλάκι να μας “αποχωρίζεται” νωρίτερα από ό,τι θα περιμέναμε. Το ελαιόλαδο, προλαμβάνοντας την ταχεία οξείδωση των κυττάρων (βλ. παραπάνω), αναστέλλει την πρόωρη γήρανση και βοηθά τον σκύλο σας να δείχνει τόσο νέος και ζωντανός όπως και στα πρώτα του χρόνια!

6. Boηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Το ελαιόλαδο προλαμβάνει την εξασθένηση της εγκεφαλικής λειτουργίας του σκύλου, αναφαίρετο επακόλουθο της γήρανσής τους. Καλό είναι λοιπόν, ειδικά οι ηλικιωμένοι σκύλοι να λαμβάνουν ελαιόλαδο μια φορά ημερησίως.

7. Τονώνει την ενέργεια του σκύλου

Χάρη στο ελαιόλαδο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος αλλά και η αναπνοή του σκύλου μας. Λάβετε υπόψη σας πως, ειδικά στους ανθρώπους, περιορίζει τα αποτελέσματα του άσθματος! Έτσι, κατά προέκταση, μπορεί να βοηθήσει και τα σκυλιά - ειδικά ράτσες που αντιμετωπίζουν εκ γενετής κάποια προβλήματα στην αναπνοή τους όπως τα μπουλντόγκ.

8. Βελτιώνει την εμφάνιση του σκύλου

Το ελαιόλαδο, εφόσον ο σκύλος σας το καταναλώνει καθημερινά, έχει θετική επίδραση και στην όψη της γούνας αλλά και του δέρματος του σκύλου. Η τακτική του κατανάλωση προσθέτει υγρασία και λάμψη ακόμα και στην πιο ξηρή σκυίσια γούνα!

Πηγή: Pet Friends

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.