Puppy News☛

Τα κουτάβια δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο οδηγιών.

Ένα νέο κουτάβι στο σπίτι είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό αλλά όπως και ένα νέο μωρό δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Οπότε συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές θεμελιώδεις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες.

Αγάπη και στοργή

Η μεταφορά στο σπίτι μπορεί να γεμίσει ενθουσιασμό το κουτάβι σας, αλλά μπορεί επίσης να το αναστατώσει. Για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί πρέπει να του δώσετε πολλή προσοχή, αγάπη και φροντίδα. Θα αναζητήσει την προσοχή και σε αυτό το στάδιο πρέπει να του δώσετε όσο περισσότερη μπορείτε. Πρέπει να το επαινείτε συνεχώς και να το φωνάζετε με το όνομά του. Δείξτε του ότι το αγαπάτε, αλλά συγχρόνως, αν κάνει κάτι που δεν είναι σωστό σταματήστε το με ένα απότομο ‘ΟΧΙ’

Ήχοι και Μυρωδιές

Σε ορισμένα κουτάβια τους λείπουν οι μυρωδιές και οι ήχοι της οικογένειάς τους. Εάν το κουτάβι σας φαίνεται ανήσυχο ίσως αποδειχθεί χρήσιμη η χρήση ενός ειδικού σπρέι φερομόνης που ονομάζεται DAP (Dog Appeasing Pheromone), το οποίο δημιουργεί μια οικεία αίσθηση στο κουτάβι σας. Αλλά πρέπει να το χρησιμοποιείται σποραδικά και με φειδώ γιατί είναι σημαντικό το κουτάβι σας να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον του. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε ανοιχτό το ραδιόφωνο δίπλα στο κρεβάτι του κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Η ώρα του ύπνου

Ακριβώς όπως τα μωρά, τα κουτάβια χρειάζονται ύπνο, οπότε είναι σημαντικό να έχουν ένα ζεστό, ήσυχο μέρος για να ξεκουράζονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ. Η οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι πολύ πιεστική για ένα μικρό κουτάβι, το οποίο χρειάζεται να απομονωθεί για λίγη ώρα. Τοποθετήστε το κρεβάτι του κάπου όπου θα αισθάνεται ασφάλεια. Συχνά στα κουτάβια αρέσει να κοιμούνται σε ένα καλυμμένο μέρος, οπότε ίσως είναι σκόπιμο να προτιμήσετε ένα κλουβάκι για κουτάβια. Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα ένα μαλακό κρεβατάκι και θα χρησιμεύει ως ασφαλές καταφύγιο όταν το κουτάβι σας αναζητά ηρεμία και ησυχία.


Τροφή για σκέψη

Όταν φέρετε για πρώτη φορά σπίτι το κουτάβι σας, είναι προτιμότερο να συνεχίσετε να του δίνετε την τροφή που έχει συνηθίσει να τρώει. Αλλά δεν είναι όλες οι τροφές ίδιες. Ορισμένες έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά από άλλες, οπότε ίσως είναι σκόπιμο να μεταβείτε σταδιακά στην τροφή που σας προτείνει ο κτηνίατρός σας. Θα χρειαστεί να το κάνετε σε μια περίοδο πέντε έως επτά ημερών, και θα σας συμβουλεύσει σχετικά ο κτηνίατρός σας, αλλά ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακατέψετε τη νέα τροφή με την παλιά σε αυξανόμενες ποσότητες μέχρι να αντικαταστήσετε πλήρως την παλιά τροφή.


Πηγή: hillspet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.