Puppy News☛

Από που να πάρετε το κουτάβι σας.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κουταβιού που ψάχνετε, υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείτε να κοιτάξετε. Οι διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες, τα άσυλα ζώων, οι φίλοι και η οικογένεια καθώς και οι εκτροφείς καθαρόαιμων, αποτελούν καλές πηγές. Αλλά εάν θέλετε κουτάβι εκλεκτής ράτσας, τα εξειδικευμένα περιοδικά για σκύλους και οι εκτροφείς σκύλων είναι τα καλύτερα σημεία για να ψάξετε.

Στον εκτροφέα: Πρέπει να μπορείτε να δείτε τη μητέρα, τη σκύλα, μαζί με όλη τη γέννα. Ρωτήστε εάν μπορείτε να δείτε και τον πατέρα. Μη βιαστείτε στην πρώτη σας επίσκεψη. Κάντε ερωτήσεις και κρατήστε σημειώσεις. Ζητήστε να δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων εάν αυτές απαιτούνται για τη συγκεκριμένη φυλή. Μάθετε τι ταΐζουν τα κουτάβια και αν τα έχει εξετάσει κτηνίατρος. Δώστε προσοχή στο χαρακτήρα της μητέρας και αποφύγετε να διαλέξετε ένα νευρικό κουτάβι γιατί αυτό μπορεί να υποδηλώνει άσχημη κοινωνικοποίηση. Και μη δελεαστείτε από το μικρότερο και ασθενέστερο κουτάβι επειδή το λυπάστε. 


Μάθετε που και πως ανατράφηκαν τα νεογνά. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη για το πώς θα γίνουν τα κουτάβια όταν μεγαλώσουν. Για παράδειγμα, εάν σας πάνε σε μια αποθήκη μακριά από το σπίτι, είναι πιθανό τα κουτάβια να μην έχουν έρθει καθόλου σε επαφή με ανθρώπους. Οι πρώτες 16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι κρίσιμες για την κοινωνική του ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του. Ένα κουτάβι που έχει στερηθεί τους ήχους, τις μυρωδιές, και τις εικόνες της καθημερινής ζωής μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο μέλλον.

Να προτιμήστε μια διασταυρωμένη φυλή; Αν μια διασταυρωμένη φυλή είναι αυτό που αναζητάτε, τα τοπικά καταφύγια ζώων και τα κέντρα διάσωσης αποτελούν καλά μέρη για να ξεκινήσετε την έρευνά σας. Αλλά όλα τα αξιοπρεπή κέντρα διάσωσης θα θελήσουν να βεβαιωθούν ότι οι σκύλοι τους πηγαίνουν σε καλά σπίτια, επομένως να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που σας ζητήσουν να διενεργήσουν έλεγχο στο σπίτι σας.

Πηγή: hillspet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.