Puppy News☛

Πάμε βόλτα;

Ο καθημερινός περίπατος είναι απαραίτητος για την υγεία και την καλή φυσική αλλά και ψυχολογική κατάσταση. Ισχύει και για τους σκύλους μας – όσο και για μας ! Βγείτε λοιπόν βόλτα με τον σκύλο σας...

Πόσο μακριά;

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από το σωματικό μέγεθος του σκύλου σας. Έτσι, τα μικρόσωμα και ντελικάτα ζώα ασκούνται πλήρως … έως και κουράζονται… με 20 λεπτά πρωί και βράδυ. Αντίθετα, τα μεγαλόσωμα ζώα χρειάζονται πολύ περισσότερο βάδην.
Βόλτα σημαίνει «σταματώ και μυρίζω παντού!»

Η όσφρηση είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες αισθήσεις του σκύλου. Μέσω αυτής όλοι οι σκύλοι επικοινωνούν και ανταλλάσσουν μηνύματα. Ακόμα , είναι ένας τρόπος να αντιληφθούν ότι τους περιβάλλει και τους κινεί το ενδιαφέρον. Μην προσπαθείτε λοιπόν να ανακόψετε αυτή την φυσική τάση. Είναι άσκοπο και, από την πλευρά του ζώου, ιδιαίτερα ενοχλητικό. Αφήστε τον σκύλο να σταματήσει και να μυρίσει … όσο αντέχετε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αν είναι πλήρως καλυμμένος από εμβόλια, δεν πρόκειται να κολλήσει τίποτα με την μυρωδιά. Και βέβαια δεν θέλει φαντασία. Ειδικά αν το ζώο είναι αρσενικό, κάθε φορά που θα μυρίζει … θα σηκώνει και το πόδι του ψηλά ! Δεν πάσχει από συχνοουρία – έτσι μαρκάρει την περιοχή και υποδηλώνει στους επόμενους πως έχει περάσει από εκεί.
Ελεύθερο, ναι αλλά με όρους

Ποιος σκύλος δεν λατρεύει να τρέξει και να εξερευνήσει μια περιοχή , ελεύθερο, χωρίς τον περιορισμό του λουριού; Είναι κρίμα να του στερείτε αυτή την απόλαυση – εξ ίσου κρίμα είναι, όμως, να το αφήσετε να κινδυνέψει. Βεβαιωθείτε πως είστε σε μια περιοχή χωρίς μεγάλη κυκλοφορία πεζών, αυτοκινήτων ή αδέσποτων σκύλων. Και βέβαια, μην το επιχειρήσετε ποτέ αν δεν ξέρετε με σιγουριά πως με ένα κάλεσμα, ο σκύλος θα επιστρέψει αμέσως στο πλευρό σας. Το λουρί είναι περιορισμός , είναι όμως και ασφάλεια.
Αντιμετωπίστε σωστά τα ..κακά συναπαντήματα

Αν κατά την διάρκεια της βόλτας σας, σας πλησιάσει ένας άγνωστος σκύλος , μην κάνετε το λάθος να αρπάξετε τον δικό σας αγκαλιά , προσπαθώντας να διώξετε το άλλο με υστερικές φωνές. Θα δημιουργήσετε και στους δύο την πεποίθηση πως κάτι φοβερό συμβαίνει και θα μετατρέψετε την απλή περιέργεια του ενός για τον άλλον, σε προετοιμασία για μάχη. Επιπλέον, τα μικρόσωμα ζώα στην αγκαλιά σας αισθάνονται υπεροχή και σε πλεονεκτική θέση. Έτσι, το πιο πιθανό είναι πως θα επιχειρήσουν εκείνα πρώτα να διαταράξουν το κλίμα με δυνατά, υστερικά γαβγίσματα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις είναι η αλλαγή πορείας. Αν δεν προλαβαίνετε να λοξοδρομήσετε, περπατήστε ήρεμα , αφήνοντας τα σκυλιά να μυρίσουν το ένα το άλλο και χωθείτε στην πρώτη πόρτα που θα βρείτε. Σπάνια μια επίθεση ξεκινά αμέσως – συνήθως τα ζώα περνούν πρώτα από το στάδιο της αναγνώρισης. Εκμεταλλευθείτε αυτό το διάστημα για να απομακρυνθείτε ήρεμα.

Πηγή:  purina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.