Puppy News☛

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας ζωόφιλος πριν υιοθετήσει ένα ζώο.

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι και πρέπει να θεωρείται μια σημαντική απόφαση για τη ζωή ενός ανθρώπου ή μιας οικογένειας. Μόνο όταν αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα μπορεί να γίνει πηγή χαράς, συντροφικότητας, τρυφερότητας και αγάπης.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι :

- Δεν χαρίζουμε ποτέ ζώο και κυρίως σε μικρά παιδιά με την πρόφαση ότι θέλουμε να τα κάνουμε υπεύθυνα.

- Το ζώο είναι ένας σύντροφος για τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής μας.

- Ένα ζώο δεν ζητά πολλά μπροστά σ' αυτά που μας προσφέρει, παρόλα αυτά χρειάζεται χρόνο και χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι: αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος καλύτερα να επιλέξουμε μια γάτα από ένα σκύλο, ζει ποιο εύκολα μόνη της, δεν χρειάζεται βόλτα και βολεύεται με λιγότερο χώρο.


- Τα μικρόσωμα σκυλιά ζουν ευκολότερα μέσα σε διαμέρισμα η βεράντα από τα μεγαλόσωμα.

- Εάν δεν έχουμε χρόνο για βόλτες δεν πρέπει να επιλέγουμε ράτσες ζωηρές και ενεργητικές. Κλείνοντας τα ζώα σε μια βεράντα τα αναγκάζουμε να γίνονται νευρικά και ανυπάκουα.

- Τα μεγαλόσωμα σκυλιά χρειάζονται κήπο και 1-2 βόλτες την ημέρα. Κυρίως τα σκυλιά έχουν ανάγκη την συντροφιά μας περισσότερο από τις γάτες.

- Δεν υπάρχει λόγος να υιοθετήσουμε ένα ζώο αν πρόκειται να το έχουμε δεμένο σ' ένα κήπο η βεράντα.

- Όταν υιοθετούμε ένα ζώο πρέπει πριν απ' όλα να γνωρίζουμε ότι: ένα ζώο νιώθει ασφαλές και ήσυχο όταν ο άνθρωπος προστάτης του, του εμπνέει εμπιστοσύνη. Γι' αυτό πρέπει να το συντροφεύει, να το φροντίζει, αλλά και να το πειθαρχεί. Τα ζώα έχουν ανάγκη τα όρια τους, ο άνθρωπος πρέπει να είναι σίγουρος σταθερός και αποφασισμένος. Τρυφερότητα και πειθαρχία είναι ο χρυσός κανόνας για μια συμβίωση αγαπημένη δίχως προβλήματα.

- Τα ζώα έχουν ανάγκη από σταθερότητα για να νιώθουν ήσυχα. Έτσι είναι καλό να τρώνε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, να πηγαίνουν βόλτα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, να τους απαγορεύεται να λερώνουν στο σπίτι με υπομονή και επιμονή. Πρέπει επίσης να φροντίζουμε να μην ενοχλούν τους γείτονες λερώνοντας η γαβγίζοντας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ζωόφιλοι η ανεκτικοί με τα ζώα. Όσοι έχουν ζώα οφείλουν να είναι παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Η ζωοφιλία δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για ενόχληση των άλλων.

- Όσοι έχουν ζώα πρέπει να συμβουλεύονται τακτικά τον κτηνίατρο τους, η πρόληψη ασθενειών είναι για τα ζώα απαραίτητη.

- Πρέπει να είναι σχολαστικοί σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Όταν τα ζώα είναι εμβολιασμένα και γίνεται αποπαρασιτισμός δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ούτε αυτά ούτε το περιβάλλον τους.

- Τα ζώα μόλις ενηλικιώνονται και εφόσον δεν θέλουμε κουτάβια πρέπει να στειρώνονται. Η στείρωση είναι προστασία για την υγεία τους αλλά και για την ζωή τους.

Τέλος σημαντικό είναι το να θυμόμαστε ότι ζωόφιλος δεν είναι αυτός που έχει ζώα αλλά αυτός που τα αγαπά και τα σέβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.