Puppy News☛

Πως επιλέγουμε τελικά σκύλο ;


Πολλές φορές λέμε ότι σε κάποιον ιδιοκτήτη θα ταίριαζε κάποια συγκεκριμένη φυλή σκύλου. Σύμφωνα όμως με κάποιους Βρετανούς ερευνητές αυτή η αντιστοίχιση έχει μόνο επιφανειακή υπόσταση. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα παρουσιάστηκε στο British Psychological Society Annual Conference που πραγματοποιήθηκε προ καιρού στο Brighton.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές Charis Hunter και Dr Lance Workman από Bath Spa University, συγκέντρωσαν ένα γκρούπ από 70 άτομα (που δεν ήταν ιδιοκτήτες σκύλου)και τους έβαλαν να αντιστοιχίσουν 41 ιδιοκτήτες με 3 φυλές σκύλων. Με ένα labrador, με ένα poodle και ένα Staffordshire bull terrier. Τα αποτελέσματα της αντιστοίχισης κινήθηκαν στα όρια της τύχης σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ο Dr Lance Workman εκτός των άλλων αναφέρει: " Η παραπάνω έρευνα μας δείχνει ότι μια φυλή σκύλων αντιστοιχεί σε περισσότερο από έναν τύπο ανθρώπου. Το γκρουπ των 70 ατόμων του πειράματος χρησιμοποίησε την τακτική των στερεότυπων χαρακτηριστικών για να αντιστοιχίσει κάθε σκύλο με κάθε ιδιοκτήτη. Προσπάθησαν να συσχετίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών ( όπως ύψος, νευρικότητα κ.α) με επιμέρους χαρακτηριστικά των σκύλων.

Όταν όμως στο πείραμα έγινε ανάλυση και των προσωπικοτήτων των ιδιοκτητών των σκύλων τότε αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε ισχυρή σχέση στον τρόπο επιλογής της φυλής του σκύλου και ότι η επιλογή τελικά γίνεται κυρίως με άλλες επιμέρους παραμέτρους που συνεχίζονται να ερευνώνται.

Πηγή: Diagnovet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.