Puppy News☛

Καινοτόμο τεστ ανίχνευσης του Παρβοϊού τύπου 2C στους Σκύλους.

Το Διαγνωστικό Εργαστήριο Μοριακών Τεχνικών της Κτηνιατρικής Σχολής του Κάνσας (ΗΠΑ) κατάφερε και ανέπτυξε μια νέα εξέταση  στο οποία ανιχνεύεται έγκαιρα και έγκυρα το νέο στέλεχος του Παρβοϊού στο Σκύλο τύπου 2C (CPV-2C) ενώ ανιχνεύει ταυτόχρονα τα δύο παλαιότερα (και ευρέως γνωστά) στελέχη CPV-2A και CPV-2B. Η τεχνική χρησιμοποιεί τη μέθοδο Real time PCR.
Ο παρβοϊός προκαλεί στους σκύλους σοβαρή και αιμορραγική εντερίτιδα και αιματηρή διάρροια που πολλές φορές οδηγεί το ζώο στο θάνατο. Στα νεαρά σκυλιά έχουμε και την εμφάνιση μυοκαρδίτιδας. Ο ιός μολύνει τα λεμφοκύτταρα και προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού ενώ είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός ανάμεσα σε ανεμβολίαστα σκυλιά.
Μια μεγάλη παγκόσμια επιδημία παρβοϊού εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1970 και αφορούσε την παθογόνο μορφή CPV-2A και οδήγησε στο θάνατο πολλά σκυλιά. Από το 1970 , ο ιός έχει εξελιχθεί και έχουν δημιουργηθεί και στελέχη τύπου  2Β (CPV-2B) ενώ πρόσφατα έχει παρατηρηθεί παγκόσμια και ένα νέο στέλεχος τύπου 2C (CPV-2C).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες  από το Διαγνωστικό Εργαστήριο που ανέπτυξε το νέο τεστ, τα υπάρχοντα τεστ δίνουν πολλές φορές ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα για τον CPV-2C με αποτέλεσμα να μην βοηθούν στον εντοπισμό της νόσου ενώ πλέον αυτή η τεχνική διαφοροποιεί άμεσα τα στελέχη και δίνει έγκυρο αποτέλεσμα.
Τέλος καταλήγουν πως η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου μιας και ο σωστός εμβολιασμός των σκύλων αποτρέπει την εμφάνιση της νόσου.

Πηγή: Diagnovet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.