Puppy News☛

Πόσα κατοικίδια ζώα ανά διαμέρισμα ή μονοκατοικία προβλέπει ο νόμος – Παρέμβαση της ΠΦΠΟ.

Τον αριθμό των ζώων που επιτρέπονται ανά διαμέρισμα πολυκατοικίας ή σε μονοκατοικίες διευκρινίζει η υπ’αριθμόν 102/2013 απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε πρόσφατα.

Κατόπιν επιστολών της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Υγείας, η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρει ότι η Υπουργική Απόφαση Υιβ/2000/1995 που επέτρεπε μόνο δύο σκύλους ή γάτες, ή έναν σκύλο και μία γάτα ανά κατοικία δεν ισχύει πλέον μετά την ψήφιση του νομου 4039/12.

Σημειώνεται ότι αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό των ζώων ανά διαμέρισμα υφίσταται μόνο εάν το προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της πολυκατοικίας και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δύο που προβλέπει ο νόμος.

Παρόλα αυτά είχε αναφερθεί πλήθος παρεμβάσεων των υγιεινομικών υπηρεσιών που ζητούσαν από Αστυνομικά Τμήματα να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των επιπλέον ζώων, παρά το γεγονός ότι ο 4039/12 αναφέρει ότι κάποιος μπορεί να φιλοξενεί στην κατοικία του όσα ζώα επιθυμεί (με τις γνωστές προϋποθέσεις βέβαια του άρθρου 8 ).

Όπως αναφέρει η φιλοζωική ΜΚΟ “η Ομοσπονδία μας με παρεμβάσεις της για το θέμα αυτό κατόρθωσε να σταματήσει την αυθαιρεσία αυτή των καρεκλοκένταυρων των υγειονομικών υπηρεσιών, θύματα της οποίας υπήρξαν πολλές δεκάδες πολιτών”.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.