Puppy News☛

Ο σκύλος μπορεί να καταλάβει πάνω από 160 λέξεις. Το ήξερες;

Πόσες φορές έχεις κάτσει και αναρωτιέσαι πόσες λέξεις μπορεί να καταλαβαίνει ο σκύλος σου; Προσπαθείς μάλιστα να κάνεις το δικό σου για να το επιβεβαιώσεις αλλά, δεν βγάζεις συμπέρασμα. Επειδή και εμείς έχουμε αυτή την απορία, σκεφτήκαμε να το ψάξουμε και να δούμε τι θα μας πουν οι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα . Οι επιστήμονες, λοιπόν, απέδειξαν ότι ο σκύλος μπορεί να καταλάβει πάνω από 160 λέξεις και μας το εξηγούν.

Για να σε βάλουμε στο θέμα, θα σου πούμε ότι τα επίπεδα της νοημοσύνης του σκύλου είναι ίδια με τα επίπεδα που κυμαίνεται η νοημοσύνη ενός δίχρονου παιδιού. Μάλιστα, όπως επίσης τονίζουν οι ειδικοί οι σκύλοι μπορούν να μετρήσουν μέχρι το πέντε, όπως και τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Βέβαια, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα η εξυπνάδα των σκύλων διαφέρει από ράτσα σε ράτσα αλλά και ανάλογα με την ανατροφή που έχουν πάρει από τα αφεντικά τους. Όπως τονίστηκε, η νοημοσύνη του σκύλου μπορεί να διακριθεί σε τρεις μορφές: στην ενστικτώδη, σε αυτά δηλαδή που το σκυλί κάνει από την φύση του, στην προσαρμοστική, δηλαδή σε όσα το σκυλί μαθαίνει από το περιβάλλον του αλλά και στην επίκτητη δηλαδή σε ότι μαθαίνει με την βοήθεια και έξτρα φροντίδα του αφεντικού του.

Σημείωση!

Όπως έχει αποκαλυφθεί από τους ειδικούς τα πιο έξυπνα σκυλιά είναι τα κόλεϊ, μετά ακολουθούν τα κανίς και οι γερμανικοί ποιμενικοί. Όσο περνούν μάλιστα τα χρόνια, η εξυπνάδα των σκυλιών εξελίσσεται.

Το μέσο σκυλί, όπως σου είπαμε και πριν, μπορεί να μάθει κατά μέσω όρο 165 λέξεις, σήματα και χειρονομίες ενώ, οι «σούπερ-σκύλοι», που έχουν κορυφαία νοημοσύνη μπορούν να μάθουν μέχρι και 250 λέξεις.

Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.