Puppy News☛

Οι σκύλοι βελτιώνουν την κοινωνική μας ζωή σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Ένας σκύλος δεν είναι μόνο καλή παρέα, αλλά και μία ευκαιρία να διευρύνετε τον κοινωνικό σας περίγυρο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα...

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες σκύλων νιώθουν λιγότερο απομονωμένοι, ενώ οι συχνές βόλτες, βοηθούν πολύ το σκύλο αλλά και τον ιδιοκτήτη να κάνουν νέους φίλους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Κασιόπο, οι άνθρωποι που έχουν σκύλους ως κατοικίδια νιώθουν λιγότερο απομονωμένοι, συγκριτικά με όσους έχουν γάτες, σαύρες και χάμστερ: «Βρήκαμε ότι οι σκύλοι συνδέονται με χαμηλότερο αίσθημα μοναξιάς. Δυστυχώς, για τους ιδιοκτήτες γατών, ερπετών και τρωκτικών, δε βρήκαμε να υπάρχουν αντίστοιχες συσχετίσεις».

«Ένα από τα καθήκοντα όσων έχουν σκύλο είναι να τα πηγαίνουν βόλτα εκτός σπιτιού. Όταν κανείς βγαίνει από το σπίτι του, συναντά τους γείτονές του και γνωρίζει τη γειτονιά του. Δεν ξέρω για εσάς, όμως εγώ γνώρισα τους γείτονές μου τα τελευταία χρόνια χάρη στα εγγόνια και τα κατοικίδια μου. Μάλιστα, πιστεύω ότι αυτό αρέσει και στο σκύλο μου. Νομίζω όμως ότι η βόλτα, το περπάτημα και η συνομιλία με άλλους ανθρώπους μπορεί να κάνει καλό και στην υγεία του σκύλου»

Τις παρατηρήσεις των ερευνητών, επιβεβαιώνει και ο κτηνίατρος Κρις Λόρενς, ό οποίος υποστηρίζει ότι όταν ένας σκύλος σταματά για να μυριστεί με έναν άλλο σκύλο, οι ιδιοκτήτες τους πιάνουν επίσης την κουβέντα: «Αν πηγαίνετε βόλτα το σκύλο σας και συναντήσετε κάποιον άλλον ιδιοκτήτη σκύλου, το πιο πιθανό είναι να σας χαιρετίσει. Όσοι δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο μαζί τους, συνήθως προσπερνούν. Τα σκυλιά μπορούν να αποτελέσουν ένα κίνητρο για την αντιμετώπιση του αισθήματος της μοναξιάς. Δε μπορείς να κάνεις το ίδιο με μια γάτα: να την πας σε ένα μάθημα εκπαίδευσης για παράδειγμα. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έχει επικρατήσει να λέγεται. Ότι, δηλαδή, δεν σου ανήκει μια γάτα, αλλά ότι της ανήκεις εσύ»


Πηγή: periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.