Puppy News☛

Η Άποψη.

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εξελίξεις , και παρόλο που η πρόσβαση στις έρευνες είναι δύσκολη, όλο και διάφορες πληροφορίες γίνονται γνωστές γύρω από τα κατοικίδια και ιδιαίτερα τους σκύλους. Όλο και περισσότεροι συγγραφείς (εκπαιδευτές, κτηνίατροι, εκπαιδευτές ζωοφιλικής παιδείας κ.λ.π.) γράφουν γύρω από πράγματα καινούρια –διαφορετικά από τις γνωστές και αυστηρές ρουτίνες Υπακοής των σκύλων. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να διαβάσουμε , να ακούσουμε και να κρίνουμε τις νέες ιδέες.

Η ψυχική υγεία του σκύλου, η χωρίς αδικαιολόγητο στρες συνύπαρξη μας μαζί του γίνονται όλο και πιο κεντρικά σημεία από ότι στο παρελθόν. Όλοι σχεδόν αναφέρονται στον φυσικό τρόπο ζωής του ζώου.
Το στρες είναι σημείο κρίσιμο στην έρευνες. Μια ομάδα ερευνητών διεξήγαγε μια έρευνα στα άλογα κούρσας και βρήκαν ότι το 90% εξ αυτών υπέφεραν από έλκος (άμεσα σχετιζόμενο με το στρες της σκληρής εκπαίδευσης τους). Σκεφτείτε με πόσο στρες ζουν. Και τα σκυλιά μας? Πόσα από τα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς τους σχετίζονται με το καθημερινό στρες που ζουν? Δεν το γνωρίζουμε ακριβώς αλλά δεν θέλει και πολλή φαντασία για να καταλάβουμε ότι και εδώ τα πράγματα δεν μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από ότι και στα άλογα κούρσας. Επίσης μελέτες πάνω σε ανθρώπους που υποβάλλονται σε υπερβολική άσκηση (μεγάλης έντασης, διάρκειας και συχνότητας) αποδεικνύουν την ζημιά που γίνεται.

Υπάρχουν προβλήματα συμπεριφοράς? Δερματικές παθήσεις? Διάρροιες? Κάτι άλλο?

Ίσως είναι καιρός να επανεξετάσουμε αυτά που κάνουμε σε σχέση με το σκυλί μας. Ίσως να κάνουμε κάποια πράγματα περισσότερο από συνήθεια χωρίς να το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα.
Οι συνήθειες είναι δυνατές αλλά τι αν είναι επιζήμιες? Πόσο κακό κάνουν?
Σας προτρέπω να σπάσουμε τις κακές συνήθειες και να εξετάσουμε αυτά που κάνουμε στα σκυλιά μας. Οι αλλαγές είναι πιο εύκολες όταν καταβάλουμε συνειδητές προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.