Puppy News☛

Έγκαιρη διάγνωση οστεοαρθρίτιδας στους σκύλους.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τους σκύλους όσο και τους ιδιοκτήτες αυτών. Γι'αυτό το λόγο ερευνητές από το University of Missouri έχουν προχωρήσει σε μια μελέτη όπου διερευνούν μια σειρά από ειδικούς βιοδείκτες σε σκύλους για την έγκαιρη διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας, που θα μπορούσε να συμβάλει στον προσδιορισμό εκείνων των σκύλων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας.
"Με την ανάπτυξη μεθόδων για τη διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας σε σύντομο διάστημα, τόσο πρόληψη, η θεραπευτική αγωγή, όσο και οι στρατηγικές για την διαχείριση της νόσου γίνονται σαφώς πιο ρεαλιστικές", ανέφεραν οι καθηγητές Κτηνιατρικής χειρουργικής James Cook και William Allen & Kathryn . Επιπλέον επεσήμαναν πως "με τη βοήθεια των βιοδεικτών θα μπορούμε να εντοπίσουμε τη νόσο πριν από τον πόνο και το πρήξιμο , καθώς και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως την τροποποίηση των δραστηριοτήτων ή την διατροφή, βοηθώντας τα κατοικίδια ζώα τους να χάσουν βάρος και να ενισχυθούν οι συνδέσεις τους αλλά και να μειώσουν την πιθανότητα των σκύλων τους για ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας."
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ενώ οι ειδικοί βιοδείκτες που θα χρησιμοποιηθούν για την έγκαιρη διάγνωση ή και πρόγνωση της οστεοαρθρίτιδας αφορούν δείκτες που προέρχονται από αναλύσεις και παραμετροποιήσεις σε αρθρικό υγρό , αίμα και ούρα.

Πηγή: Diagnovet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.