Puppy News☛

FCI

ΣΤΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΡΙΤΡΙΒΕΡ



Η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) είναι ο Παγκόσμιος Κυνολογικός Οργανισμός.

ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΡΙΤΡΙΒΕΡ
Γενική Εμφάνιση: Γεροδεμένο, με κοντή πλάτη, πολύ δραστήριο. Το κρανίο είναι φαρδύ, φαρδύ και βαθύ στο στήθος και τα πλευρά, η μέση και τα πίσω πόδια είναι φαρδιά και δυνατά.

Χαρακτήρας: Καλός χαρακτήρας, πολύ ευκίνητος. Εξαιρετική όσφρηση, μαλακό στόμα, πάθος για το νερό. Αξιαγάπητο, πιστός σύντροφος.

Συμπεριφορά: Έξυπνο, υπάκουο και ζωηρό, με δυνατή επιθυμία να ευχαριστεί. Καλοσυνάτη φύση, χωρίς ίχνος επιθετικότητας ή φοβίας.

Κεφάλι και Κρανίο: Φαρδύ κρανίο με δυνατό stop, καθαρές γραμμές χωρίς κρεμασμένα μάγουλα. Σαγόνια μέτριου μεγέθους, δυνατό όχι μυτερό, Μύτη φαρδιά, καλά αναπτυγμένα ρουθούνια.

Μάτια: Μέσες διαστάσεις που εκφράζουν την εξυπνάδα και τον καλό χαρακτήρα. Χρώματος καστανό ή φουντουκί.

Αυτιά: Ούτε μεγάλα, ούτε χονδρά, πέφτουν κοντά από το κεφάλι και είναι τοποθετημένα προς τα πίσω.

Στόμα: Σαγόνια και δόντια δυνατά με πλήρη, αρμονικό και τέλειο δάγκωμα ψαλιδιού, δηλαδή οι άνω κοπτήρες καλύπτουν τους εσωτερικούς με μία επαφή στενή και είναι εγκατεστημένοι σε ορθή γωνία σε σχέση με τα σαγόνια.

Λαιμός: Καθαρή περικοπή, δυνατός και εύρωστος που παρεμβάλλεται ανάμεσα στους καλά τοποθετημένους ώμους.

Μπροστινό Σύστημα: Ώμοι μακροί και κεκλιμένοι. Μπροστινά πόδια έχουν έναν καλό σκελετό και είναι κατακόρυφα (ίσια) από τον αγκώνα προς το έδαφος όπως και αν ειδωθούν, είτε από μπροστά είτε προφίλ.

Σώμα: Στήθος με αρκετό πλάτος και βάθος, με καλά απλωμένα βαρελοειδή πλευρά. Η γραμμή της πλάτης είναι οριζόντια. Μέση Φαρδιά, κοντή και δυνατή.

Πίσω σύστημα: Καλά ανεπτυγμένο, τα καπούλια δεν κατεβαίνουν προς την ουρά, αρκετά γωνιώδες ακροκνήμιο. Ακροτάρσιο παράλληλα καθοδικό, πόδια που κάνουν καμάρα πολύ ανεπιθύμητα.

Πόδια: Στρογγυλεμένα, συμπαγή, δάχτυλα καλά κυρτωμένα και μαξιλαράκια καλά ανεπτυγμένα.

Ουρά: Πολύ διακριτική της ράτσας. Πολύ παχιά στην αρχή της καταλήγοντας προοδευτικά προς την άκρη, μετρίου μάκρους, στερουμένη φούντας αλλά καλυμμένη ολοκληρωτικά από ένα κοντό τρίχωμα παχύ, πυκνό που δίνει μια εικόνα στρογγυλότητας και έχει περιγραφεί με την ονομασία «ουρά ενυδρίδας». Μπορεί να ρέπει προς τα πάνω χαρούμενη, αλλά δεν πρέπει να ανακυρτώνει πάνω στην πλάτη.

Βάδισμα - Κίνηση: Βάδισμα ελεύθερο, που καλύπτει επαρκή έδαφος. Τα προγενέστερα και μεταγενέστερα μέλη μετακινούνται σε παράλληλες κινήσεις στον άξονα του σώματος.

Τρίχωμα: Το τρίχωμα είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι κοντό και πυκνό, χωρίς κυματισμούς, ούτε φούντες, δίνει σ' αυτόν που το αγγίζει την εντύπωση ότι είναι αρκετά τραχύ, το υποτρίχωμα ανθεκτικό στην κακοκαιρία.

Χρώμα: Εντελώς μαύρο, κίτρινο ή σοκολατί. Το κίτρινο εναλλάσσεται από το ελαφρύ κίτρινο στο ξανθοκόκκινο της αλεπούς. Μία μικρή κηλίδα λευκή μπορεί να υπάρχει πάνω στο στήθος.

Ύψος: Ύψος ωμοπλάτης, ιδανικό από 56-57 εκ. στο αρσενικό και από 54-56 εκ. στο θηλυκό.

Ελλατώματα: Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα προγενέστερα αναφερόμενα πρέπει να θεωρείτε λάθος και η σοβαρότητα με την οποία το λάθος πρέπει να αντιμετωπίζετε πρέπει να είναι σε πλήρη αναλογία με τον βαθμό του.

Σημείωση: Tα αρσενικά πρέπει να έχουν δύο εμφανώς φυσιολογικούς όρχεις κου κατεβαίνουν πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.