Puppy News☛

Τι μπορεί να σημαίνει ο εμετός του σκύλου;

Αρχικά θα πρέπει να σου ξεκαθαρίσουμε πως ο εμετός του σκύλου που μπορεί να συμβεί μετά από την κατανάλωση μεγάλη ποσότητας φαγητού, δεν είναι κάτι ανησυχητικό γιατί στην ουσία είναι η παλινδρόμηση της τροφής που έφαγε. Εάν, όμως, ο σκύλος σου δεν κάνει μία στο (πολύ) τόσο εμετό και είναι κάτι που του συμβαίνει συχνά, πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς.

Ο εμετός του σκύλου, λοιπόν, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν με το στομάχι του ή ακόμα και με κάποιους μικροοργανισμούς που παρασιτούν στο εσωτερικό της κοιλιακής του χώρας.

    Οξεία γαστρίτιδα: Η οξεία γαστρίτιδα που μπορεί να πάθει ο σκύλος σου είναι ακριβώς το ίδιο με αυτή που μπορεί να πάθεις και εσύ. Συμβαίνει όταν το στομάχι σου είναι ευαίσθητο και μία τροφή το επηρεάσει. Έτσι, ο εμετός μπορεί να οφείλεται σε κάποια βακτηριακή λοίμωξη.
    Χρόνια γαστρίτιδα: Η χρόνια γαστρίτιδα μπορεί να προκληθεί από φάρμακα, άγχος ή ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα ασθενειών που περιλαμβάνουν το πάγκρεας ή τα νεφρά. Αρκετά ανησυχητικό είναι όταν παρατηρήσεις πως ο εμετός μπορεί να περιέχει και αίμα γιατί τότε μιλάμε για γαστροραγία.
    Διατροφή σε μεγάλη ποσότητα και με πολλά λιπαρά: Αν ο σκύλος σου έχει συνηθίσει σε μία Α ποιότητα ζωής που περιέχει λιτοδίαιτα γεύματα χαμηλών λιπαρών και τώρα αλλάξει συνήθειες είναι λογικό να παρατηρηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.
    Παράσιτα: Αν ο σκύλος σου κάνει συχνά εμετό μπορεί να έχει παράσιτα. Είναι μικρόβια τα οποία αναπτύσσονται και ζουν εις βάρος του οργανισμού του. Αυξάνονται συνεχώς και πρέπει να του χορηγηθεί ειδική αγωγή παρασιτοκτόνων.


Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.