Puppy News☛

Φτιάξε σαμπουάν για τον σκύλο σου.

Έχουμε ξαναπεί, ή μάλλον έχουμε ξαναδεί, ότι οι σκύλοι δεν πολύ συμπαθούν το μπάνιο. Μπορεί για ένα σκύλο η λέξη μπάνιο να είναι και η χειρότερη από τη λέξη τιμωρία. Ίσως κάποιοι σκύλοι απλά να απολαμβάνουν το μπάνιο στη θάλασσα αλλά στο σπίτι…πόλεμος! Εμείς στο παρελθόν σου έχουμε πει πως να κάνεις στεγνό καθάρισμα στον σκύλο ώστε να αποφύγεις, τον χαμό που γίνεται όταν είναι να το κάνεις μπάνιο.

Κάποια στιγμή όμως πρέπει να γίνει και αυτό. Πρέπει κάποια στιγμή να τον κάνεις μπάνιο. Βέβαια πρέπει να ξέρεις ότι δεν κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας όπως κάνουμε στον εαυτό μας. Αφού λοιπόν, αποφάσισες να τον κάνεις μπάνιο, ξέρεις τι σαμπουάν να χρησιμοποιείς.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανθρώπινο σαμπουάν. Ο λόγος είναι απλός. Τα ανθρώπινα σαμπουάν έχουν πάρα πολλές χημικές ουσίες που είναι τοξικές για το δέρμα του σκύλου. Μην ανησυχείς αν το έχεις κάνει μια φορά. Δεν πρέπει όμως να γίνεται συχνά.

Το πρώτο δείγμα είναι να δεις ξηροδερμία στο σκύλο σου. Για να καταλάβεις τι εννοούμε αν κάνεις μπάνιο το σκύλο με ανθρώπινο σαμπουάν τότε θα δεις στο τρίχωμα του κάτι σαν πιτυρίδα.

Άρα ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις μπάνιο το σκύλο σου με σαμπουάν ειδικό για σκύλους. Μπορείς να αγοράσεις ένα σαμπουάν για σκύλους από κάποιο κατάστημα για κατοικίδια ή μπορείς να φτιάξεις ένα μόνος σου.

Γιατί να φτιάξεις ένα σαμπουάν για τον σκύλο σου, μόνος σου;


Ένα πρώτος λόγος είναι καθαρά ο χρηματικός. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να φτιάξουν σπιτικό σαμπουάν σκυλιών για να εξοικονομήσουν χρήματα. Τα υλικά για να φτιάξεις το σαμπουάν είναι πιο φτηνά από το να αγοράσεις ένα έτοιμο. Επίσης ένας άλλος λόγος είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν καθόλου χημικά στην επιδερμίδα του σκύλου τους. Για παράδειγμα τα Λαμπραντόρ έχουν πάρει πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα και όσο μεγαλώνουν η επιδερμίδα τους γίνεται πιο ευαίσθητη και πιο ξηρή.

Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις

  •     1 φλ. Φυσική βρώμη
  •     4 φλ. ζεστό νερό
  •     1 κ.γλ. απαλό σαπούνι
  •     1 κ.σ. δεντρολίβανο
  •     1/4 φλ. μαγειρική σόδα


Πως να το φτιάξεις:

  1. Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  2. Βάζεις το μείγμα σε ένα βαζάκι και το κρατάς στο ψυγείο.

Στην πράξη

  1. Όταν κάνεις μπάνιο στο σκύλο σου, βρέχεις το τρίχωμα του με ζεστό/χλιαρό νερό.
  2. Ρίχνεις από πάνω λίγη ποσότητα από το σαμπουάν που έφτιαξες και τρίβεις το στόμα του σκύλου σαν να του κάνεις μασάζ.
  3. Άφησε το σαμπουάν πάνω στο σκύλο σου για 2-3 λεπτά. Όσο γίνεται μην αφήνεις το σκύλο να γλείφει το σαμπουάν.
  4. Στο τέλος ξεπλένεις καλά με χλιαρό νερό.

Με αυτόν τον τρόπο θα δεις το τρίχωμα του σκύλου σου να λάμπει! Εκτός όμως από το αισθητικό αποτέλεσμα, με το σαμπουάν αυτό,  θα κρατήσει υγιές το δέρμα του σκύλου σου. Πρέπει  βέβαια να μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να κάνεις συχνά το σκύλο σου μπάνιο. Εκτός από το ότι στο σκύλο σου δεν αρέσει το μπάνιο το πολύ νερό μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα του.

Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.