Puppy News☛

Αυτά τα ανθρώπινα φάρμακα μπορούν να σκοτώσουν το κατοικίδιό σου.

Για να μην παρεξηγηθούμε, πολλά ανθρώπινα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα ζώα αρκεί φυσικά να σου τα συστήσει ο γιατρός για να μην τους δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία τους.

Θα πρέπει, λοιπόν, είσαι πολύ προσεκτικός με το κατοικίδιό σου γιατί αν καταλάθος καταναλώσει κάποιο από τα απαγορευμένα ανθρώπινα φάρμακα μπορεί ακόμα και να χάσει και την ζωή του.
Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε τα πιο επικίνδυνα για τα ζώα, ανθρώπινα φάρμακα και σου τα παρουσιάζουμε:

    Αντιφλεγμονώδη: Τα περισσότερα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά έλκη στον γαστρεντερικό σωλήνα κυρίως των σκύλων. Στις γάτες τα ίδια φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά.
    Ασπιρίνη: Μια και μόνο ασπιρίνη είναι ικανή για να σκοτώσει μια γάτα ενώ, δεν ισχύει το ίδιο για τους σκύλους. Όμως, δεν είναι τόσο επικίνδυνη αν χορηγηθεί σωστά. Αν, όμως, όχι, όταν καταποθεί σχηματίζει σαλικυλικό οξύ, το οποίο κατανέμεται σε όλο το σώμα. Για να μπορέσει ο σκύλος, λοιπόν, να καταναλώσει ασπιρίνη χωρίς να πάθει κακό θα πρέπει να έρθετε πρώτα σε συνεννόηση με το γιατρό του για να σας πει την απαιτούμενη ποσότητα αλλά και πως θα του την χορηγήσετε.
    Βιταμίνη D: Αν ο σκύλος σου λάβει συμπλήρωμα βιταμίνης D μπορεί να αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα στην υγεία του. Θα μεταβληθούν τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα του, θα κάνει εμετούς και θα έχει αυξημένη διούρηση.
    Αντιδιαβητικά: Αυτά τα ανθρώπινα φάρμακα που ρυθμίζουν την γλυκόζη του οργανισμού του ανθρώπου στα ζώα θα προκαλέσουν άμεση πτώση, αποπροσανατολισμό ή ακόμα και τύφλωση.

Πηγή: iPop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.