Puppy News☛

Το κάπνισμα επηρεάζει και τα ζώα.

Πως θα αντιδρούσες αν μάθαινες πως το κάπνισμα επηρεάζει και τα ζώα πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό και τους υπολοίπους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι; Θα σταματούσες το κάπνισμα; Σχετικές έρευνες απέδειξαν πως η υγεία των κατοικίδιων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και πως οι ιδιοκτήτες τους θα έκοβαν το κάπνισμα για χάρη των τετράποδων φίλων τους.

Ερευνητές από το University of Massachusetts και του Tufts University School of Veterinary Medicine κατέληξαν στο συμπέρασμα πως γάτες που ζουν με καπνιστές έχουν πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να πασχίσουν από λέμφωμα αιλουροειδών, ενώ πληθυσμιακές μελέτες δείχνουν ότι ο καπνός στο περιβάλλον που ζει ένας σκύλος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των ρινικών προβλημάτων αλλά και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Ευτυχώς, μια μελέτη που διεξήχθη από τον Henry Ford Health System Center for Health Promotion and Disease Prevention δείχνει ότι πολλοί καπνιστές θα έκοβαν το κάπνισμα, αν ήξεραν ότι έβαζαν την υγεία του σκύλου ή της γάτας τους σε κίνδυνο. Σχεδόν 3.300 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα με στόχο τον καθορισμό αν οι καπνιστές θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους αν ήξεραν ότι βλάπτει την υγεία των ζώων τους. Ένας στους πέντε από τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα κάπνιζαν, και περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ζει με έναν καπνιστή.

Από τους καπνιστές, ένας στους τρεις δήλωσε ότι γνωρίζει ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία των ζώων τους. Σχεδόν ένας στους 10 ανθρώπους θα ζητήσει από κάποιον να σταματήσει να καπνίζει δίπλα στο κατοικίδιό του και ένας στους επτά θα ζητήσει από το σύντροφό του να καπνίσει έξω από το σπίτι.

Πηγή: ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.