Puppy News☛

Έρευνα - Έχεις σκύλο; Έχεις λιγότερα καρδιακά προβλήματα.

Μέσα στα πολλά καλά που κάνει ο σκύλος στη ζωή μας, είναι να κρατάει και την καρδιά μας υγιή. Ναι καλά το ακούσατε. Μία έρευνα μετά την άλλη έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις ήρθαν το 2013 όταν η American Heart Association (AHA) ανακοίνωσε επίσημα πως οι άνθρωποι που έχουν σκύλο έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο καρδιακό νόσημα.

Οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει σκύλο για κατοικίδιο έχουν χαμηλότερη πίεση λόγω της χαλαρωτικής επίδρασης που έχει η συντροφιά του. Επίσης μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Αμερική απέδειξε πως όταν χαϊδεύουμε το σκύλο μας η πίεση μας πέφτει. Είναι το λεγόμενο "Pet effect". Μπορεί να το υποπτευόμασταν αλλά ήρθε και η επιστήμη να βάλει τη σφραγίδα της.

Επίσης, πρόσφατες έρευνες μας έδειξαν πως οι κηδεμόνες σκύλων μπορούν και διαχειρίζονται το στρες καλύτερα. Ο καρδιακός ρυθμός και η πίεση του αίματος ανεβαίνουν λιγότερο και επιστρέφουν στα κανονικά επίπεδα γρηγορότερα, αποσβένοντας τις επιπτώσεις του στρες στο σώμα μας.

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο βιβλίο με τίτλο Get Healthy, Get a Dog. Μπορείτε να το προμηθευτείτε στη φυσική ή ηλεκτρονική του μορφή από την επίσημη σελίδα των εκδόσεων του Harvard.

http://www.health.harvard.edu/

Πηγή: petsonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.