Puppy News☛

Το νομικό συμβούλιο του κράτους απαγορεύει τον ακρωτηριασμό των ζώων συντροφιάς.

Το νομικό συμβούλιο του κράτους αποφάσισε με γνωμοδότηση του πως απαγορεύεται ο ακρωτηριασμός της ουράς, αυτιών, φωνητικών χορδών και η αφαίρεση νυχιών και δοντιών.

Κατ' εξαίρεση χειρουργικές επεμβάσεις που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς επιτρέπονται μόνο για θεραπευτικούς λόγους υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας. Η μη τήρηση των οποίων συνιστά κακοποίηση του ζώου και διώκεται ποινικά.

Επίσης η ευρωπαϊκή σύμβαση «για την προστασία των ζώων συντροφιάς» προβλέπει ότι απαγορεύονται χειρουργικές επεμβάσεις που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς κυρίως το κόψιμο της ουράς, το κόψιμο των αυτιών, την τομή των φωνητικών χορδών, την αφαίρεση νυχιών και δοντιών.

Η Σύμβαση αυτή, που κυρώθηκε με το ν.2017/1992 χωρίς καμία επιφύλαξη, ως έχουσα υπερνομοθετική ισχύ κατ' άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος δεν μπορεί να τροποποιηθεί με κοινό νόμο.

Με την ουρά και τα αυτιά τα σκυλιά στέλνουν το ένα στο άλλο μηνύματα (γλώσσα του σώματος). Είναι πολύ σημαντικά κομμάτια της γλώσσας επικοινωνίας τους. Όταν τα ακρωτηριάζουμε αφαιρούμε από τα ζώα αυτά, σε μεγάλο βαθμό, τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν.

Κατεβάστε ή διαβάστε τη σχετική απόφαση πατώντας εδώ.

Πηγή: petsonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.