Puppy News☛

Νέο κουτάβι στο σπίτι: 6 βήματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

Είπαμε σε προηγούμενο άρθρο τα 6 βασικά βήματα για το τι πρέπει να κάνετε για να υποδεχτείτε το νέο σας κουτάβι. Αυτή τη φορά θα αναπτυχθούν 6 βήματα που πρέπει να αποφύγετε, όταν φέρετε το νέο σας κουτάβι στο σπίτι σας.

1. Μην χτυπήσετε το κουτάβι σας, όσο άσχημο και να σας φαίνεται αυτό που έκανε. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τρομάξετε το μικρούλι σας και πιθανόν να το τραυματίσετε κατά τη διαδικασία. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι ένας μικρός άγνωστος στο σπίτι, το χώρο σας και γενικώς στο περιβάλλον σας. Θυμηθείτε ότι μόλις έχει χωριστεί από τη μητέρα του και όσο κι αν θέλετε να την αντικαταστήσετε, στο μυαλουδάκι του κουταβιού σας δεν μοιάζετε σε τίποτα. Γενικότερα... Αποφύγετε κάθε είδους χτύπημα!

2. Μην αφήνετε πράγματα που αγαπάτε σκορπισμένα στο σπίτι. Τα κουτάβια τρώνε τα πάντα! Τα πάντα πραγματικά! Αν δεν θέλετε οι κάλτσες σας να μην εχουν τρύπες, μην τις αφήνετε στο πάτωμα. Δεν έχετε ακόμα κόψει το κάπνισμα; Το νέο σας κουτάβι θα μασήσει κάθε τσιγάρο που θα βρίσκει στο σπίτι. Ή μήπως το νέο σας κινητό νομίζετε ότι μπορεί να σκιστεί απλώς, όπως μια κάλτσα, μπορεί να το ροκανίζει τις ώρες που βαριέται και να το χαλάσει.

3. Μην επιτρέπεται σε κάθε σας επισκέπτη να φέρετε στο κουτάβι σας όπως θέλει. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να περιορίσετε ακόμη και μέλη της οικογένειάς σας για μια-δυο βδομάδες. Ένας σκύλος που περνάει από πολλά “χέρια” του φαίνεται πως έχει πολλά αφεντικά και μπερδεύεται. Αυτό μπορεί να το κάνει νευρικό σκυλί με δυσκολίες στην κοινονικοποίηση.

4. Μη σηκώνετε το κουτάβι σας από τα μπροστινά του πόδια. Το “έγκλημα” αυτό το κάνουν πολύ συχνά τα παιδιά, καθώς δεν είναι τόσο προσεκτικά όσο οι ενήλικες. Τα πόδια του κουταβιού δεν είναι αρκετά ισχυρά ώστε να μπορεί κανείς να τα σηκώσει από αυτά. Αν αποπειραθείτε να το κάνετε θα ακούσετε την κραυγή του κουταβιού σας από πόνο. Ο τραυματισμός αυτός μπορεί να του κόψει την όρεξη για φαγητό και να ανεβάσει πυρετό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο.

5. Μην αφήνετε ανοιχτά σημεία από όπου μπορεί να τρυπώσει το κουτάβι σας. Όπως οι γάτες, έτσι και τα κουτάβια είναι πολύ περίεργα και υπάρχουν κίνδυνοι στο σπίτι, αν δεν τα προσέχετε.

6. Μην αφήνετε εκτεθειμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος στα οποία το κουτάβι σας μπορεί να έχει πρόσβαση. Αυτοί οι μικρούληδες αγαπούν να μασούν τα καλώδια. Με το μάσημα των καλωδίων μπορεί να πάθουν ηλεκτροπληξία, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα.

Πηγή: Pet Friends

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.