Puppy News☛

Σνάκς & Λιχουδιές για τους αγαπημένους μας "φίλους".

Το να δώσετε στον σκύλο σας μία λιχουδιά γιατί την αξίζει ικανοποιεί τόσο εσάς όσο και εκείνον. Τα κεράσματα βοηθούν να δεθείτε μεταξύ σας και είναι ο τέλειος τρόπος να του δείξετε πόσο πολύ νοιάζεστε γι’ αυτόν.

Οι λιχουδιές μπορεί επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση. Ανταμείβοντας τους σκύλους με μια λιχουδιά  κάθε φορά που υπακούουν σε μία εντολή, τους μαθαίνετε να συσχετίζουν την καλή συμπεριφορά με κάτι ωραίο. Αυτό λέγεται “ Θετική Ενίσχυση”.

Όμως προσοχή…οι πολλές – ή οι ανθρώπινες – λιχουδιές μπορούν  να διαταράξουν  την δίαιτα του σκύλου σας και να οδηγήσουν σε προβλήματα βάρους. Προτιμήστε τις βιομηχανοποιημένες λιχουδιές ή τα ειδικά μπισκότα  από το να κερνάτε τον σκύλο σας αποφάγια. Αποτελούν μία πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική αφού είναι ειδικά  σχεδιασμένα για να έχουν μία υπέροχη γεύση και να συμπληρώνουν τα κύρια γεύματα χωρίς να διαταράσσουν την διατροφική ισορροπία. Πολλά από αυτά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν  επιπρόσθετα συστατικά με διάφορα οφέλη όπως βελτιωμένη οδοντική ή πεπτική υγιεινή.

Να θυμάστε ότι όταν προσφέρετε στον σκύλο σας μια λιχουδιά , θα πρέπει να μειώνετε ανάλογα το κυρίως γεύμα του και να τηρείτε τις διατροφικές οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Οι οδηγίες διατροφής σας βοηθούν να υπολογίσετε τι ποσότητα και πόσο συχνά να τον ταΐζετε.

Σνάκς και λιχουδιές : είδη

Για ανταμοιβή – λιχουδιές με βάση το κρέας , σχεδιασμένες έτσι ώστε να παρέχουν μία θετική ενίσχυση κατά τη διάρκεια μίας εκπαίδευσης ή να ανταμείβουν την καλή συμπεριφορά. Περιορίστε την χορήγηση τους στο 10% της ημερήσιας  ποσότητας τροφής του σκύλου σας.

Λιχουδιές – υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διασκεδαστικές και εύγευστες λιχουδιές σε μία ευρεία γκάμα γεύσεων. Οι επιλογές με χαμηλά λιπαρά είναι οι καλύτερες. Μπορείτε να τις προσφέρετε τακτικά αλλά μη ξεπεράσετε το 15% της συνολικής απαιτούμενης ημερήσιας  ποσότητας τροφής του σκύλου σας.

Μπισκότα – προσφέρετε τα ως σνακ ή αναμίξτε τα με την κονσερβοποιημένη τροφή του σκύλου σας για πιο τραγανή υφή. Τα μπισκότα μπορεί να βοηθήσουν στο καθάρισμα των δοντιών του σκύλου σας και είναι δυνατό να ξεπερνούν το 15% της συνολικής δίαιτας του.

Ειδικά για μάσηση – διατίθενται σε μία ποικιλία μεγεθών για διαφορετικές φυλές, βοηθούν στην ενδυνάμωση των δοντιών, είναι ενισχυμένα με βιταμίνες και κρατούν το σκύλο σας απασχολημένο.

Για την υγεία – ειδικά σχεδιασμένα για να προάγουν την υγεία των διαφόρων συστημάτων του σώματος , με επιπρόσθετα οφέλη όπως βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ή ωμέγα 6 λιπαρά οξέα για το δέρμα και το τρίχωμα.

Ταΐζοντας υπολείμματα

Ενώ το να προσφέρετε υπολείμματα τροφής ή μεζεδάκια δε συνίσταται, είναι συχνά δύσκολο να πείτε όχι! Εάν αποφασίσετε λοιπόν να ενδίδετε κατά καιρούς, είναι καλό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικά φαγητά τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

  •  Αποφύγετε τα ωμά  λαχανικά- π.χ. το σπανάκι μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές ενώ τα κρεμμύδια είναι τοξικά.
  • Μη δίνετε ποτέ ωμό κρέας και μειώστε το κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης με το να μαγειρεύετε πολύ καλά  το κρέας ώστε να εξουδετερώσετε τα βακτήρια. Προσέχετε επίσης για μικρά κομμάτια κοκάλου, ειδικά κοτόπουλου και ψαριών - μπορεί να καταστρέψουν τα δόντια και να τραυματίσουν το έντερο.
  • Μη ταΐζετε με σοκολάτα τον σκύλο σας. Είναι ιδιαίτερα τοξική για τον οργανισμό του!
  • Τα συμπληρώματα της τροφής του σκύλου σας δε πρέπει να ξεπερνούν το 10% της συνολικής δίαιτας του. Διαφορετικά, ρισκάρετε να διαταράξετε την αξία μίας ισορροπημένης ζωοτροφής καθώς και να δημιουργήσετε έναν σκύλο ιδιότροπο στην διατροφή του με την τάση να αυξήσει το βάρος του.

Προβλήματα βάρους

Κάθε σκύλος αξίζει μια λιχουδιά  ως ανταμοιβή μίας καλής συμπεριφοράς, όμως τα κεράσματα και τα αποφάγια προσθέτουν θερμίδες στην δίαιτα τους. Γι’ αυτό όταν προσφέρετε λιχουδιές, είναι σημαντικό να μειώσετε τις ποσότητες γευμάτων αντιστοίχως. Ακόμα και εάν οι σκύλοι είναι ελαφρώς υπέρβαροι, είναι συνήθως επιτρεπτό να τους ανταμείβετε κατά καιρούς με κάτι επιπλέον. Απλά επιλέξτε μία ποικιλία με χαμηλά λιπαρά.

Πηγή:  purina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.