Puppy News☛

Τελικά οι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι και πιο «κατεργάρηδες» απ΄ότι νομίζουμε.


Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ωστόσο, αρκετές φορές αντιμετωπίζουμε τον σκύλο σαν ένα ζώο ελαφρώς δουλικό και σίγουρα μικρότερης ευφυίας από μία γάτα. Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι πιστοί μας σύντροφοι δεν είναι και τόσο «κορόιδα».

Η έρευνα που πραγματοποίησε η δρ. Τζούλιαν Καμίνσκι από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ και δημοσιεύεται στη επιθεώρηση Animal Cognition καταδεικνύει ότι τα σκυλιά είναι ικανά να αντιληφθούν καταστάσεις από την οπτική γωνία των ανθρώπων.

Για παράδειγμα αναφέρει ότι εάν το αφεντικό απαγορεύει σε έναν σκύλο να πάρει φαγητό, είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να μην υπακούσει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο παρά σε ένα φωτεινό κάτι που σημαίνει ότι ο σκύλος λαμβάνει υπόψη του πότε ο άνθρωπος μπορεί να δει και πότε όχι.

Η κα Καμίνσκι εξηγεί ότι τέτοια παραδείγματα υπονοούν πως οι σκύλοι κατανοούν καταστάσεις από την ανθρώπινη οπτική και όχι μόνο μέσω των ενστίκτων τους.

«Οι άνθρωποι διαρκώς αποδίδουν διάφορες ιδιότητες και συναισθήματα σε άλλους ζώντες οργανισμούς. Ξέρουμε ότι ο σκύλος μας είναι έξυπνος ή ευαίσθητος, αλλά αυτό το σκεφτόμαστε εμείς, όχι τα ζώα», επισημαίνει η Δρ. Καμίνσκι.

«Τα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν δίκιο όταν μιλάμε για σκύλους, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν τα αποτελέσματα σημαίνουν ότι οι σκύλοι έχουν πραγματικά ευέλικτη κατανόηση του νου και του μυαλού των άλλων. Μέχρι στιγμής η υπόθεση ήταν πάντα ότι μόνο οι άνθρωποι έχουν αυτή την ικανότητα», καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.