Puppy News☛

Σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ το πρώτο αντικαρκινικό φάρμακο για σκύλους.

H Pfizer Animal Health ανακοίνωσε ότι η Aμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο αντικαρκινικό φάρμακο για σκύλους με την ονομασία PALLADIA(toceranib phosphate), με σκοπό την καταπολέμηση του μαστοκυττώματος (mast cell tumor).
Η κλινικές δοκιμές σύμφωνα με την εταιρία έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα και αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα των Κτηνιάτρων. Το φάρμακο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μεσα στο 2010.
Σύμφωνα με στοιχεία από τον Κτηνιατρικά ιδρύματα και κλινικές στις ΗΠΑ , κάθε χρόνο παρουσιάζονται 1,2 εκατομμύρια κρούσματα καρκίνων σε σκύλους ενώ το μαστοκύττωμα του δέρματος είναι από τα πιο συχνά ευρήματα. Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες αλλά και σε άλλους ιστούς του οργανισμού.
Το συγκεκριμένο αντικαρκινικό φάρμακο θα κυκλοφορήσει με τη μορφή ταμπλετών για χρήση per os , που θα δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη (έπειτα από συνεννόηση και παρακολούθηση από τον Κτηνίατρο) να το εφαρμόζει μόνος του στο σπίτι. Το φάρμακο ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων τυροσίνης κινάσης (TKI). Λειτουργεί με την παρεμπόδιση της δραστηριότητας των υποδοχέων ,αναστέλλοντας κατά κύριο λόγο την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τους όγκους
Τέλος όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου , αυτές κυρίως συνδέονται με το γαστρεντερικό σωλήνα και παρενέργειες όπως διάρροια, μειωμένη όρεξη, λήθαργο και εμετός.
Για όσους ενδιαφέρονται να δούνε το φύλλο οδηγιών του φαρμάκου ας κάνουν κλικ εδώ 

Πηγή: Diagnovet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.