Puppy News☛

Ανακάλυψαν τα οστά ενός σκύλου ηλικίας 16.000 ετών.

Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν σε ένα σπήλαιο της Ελβετίας τα απολιθωμένα οστά και δόντια ενός σκύλου που ενδέχεται να είναι τα παλαιότερα αυτού του είδους που έχουν βρεθεί ποτέ.
"Κατά τη διάρκεια μιας νέας ανάλυσης ταυτοποιήσαμε τμήματα του κρανίου και των δοντιών ενός οικόσιτου σκύλου. Ένα μεγάλο τμήμα της άνω σιαγόνας χρονολογήθηκε στα 14.100-14.600 π.Χ.", διευκρινίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν στο επιστημονικό περιοδικό "Διεθνής Επιθεώρηση Οστεοαρχαιολογίας".
Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ATS τα απολιθωμένα οστά είχαν βρεθεί, μαζί με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, το 1873 σε ένα σπήλαιο του Κέσλερλοχ, στο καντόνι του Σαφχάουζεν. Μόλις πέρσι όμως οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν να τα εξετάσουν από κοντά.
Βέλγοι αρχαιολόγοι είχαν υποστηρίξει ότι εντόπισαν το κρανίο ενός σκύλου ηλικίας 30.000 ετών όμως ο ερευνητής Χάνες Ναπεριάλα εξέφρασε αμφιβολίες για την ανακάλυψη αυτή λέγοντας ότι "τα δόντια μοιάζουν πολύ με αυτά του λύκου" ενώ αυτά του Σαφχάουζεν διαφέρουν κατά πολύ. 

Πηγή: Diagnovet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.