Puppy News☛

«Εμβόλιο» στις αλλεργίες οι σκύλοι

Όσοι έχουν στο σπίτι τους σκύλο μπορεί να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τους ενάντια στις αλλεργίες, σε αντίθεση με όσους έχουν γάτα η οποία επιδεινώνει τη νοσογόνο κατάσταση.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως κάποιος που έχει σκύλο, «απολαμβάνει» τα πλεονεκτήματα της ανοσοθεραπείας, δηλαδή του εμβολιασμού, και μειώνει δραστικά τις αλλεργίες.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί αυτή τη διαφορά.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, που συμμετείχαν 636 παιδιά, εξέτασαν τη διάφορες παράγοντες που δύναται να συνδέουν την εμφάνιση εκζέματος σε αλλεργικά παιδιά και την ύπαρξης σκύλου ή γάτας στο σπίτι.


Όπως προέκυψε, όσα αλλεργικά στους σκύλους παιδιά ζούσαν σε σπίτι όπου υπήρχε σκύλος πριν από την ηλικία του ενός έτους αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος έως την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά που είχαν αλλεργία στις γάτες, διέτρεχαν 13 φορές υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος εάν ζούσαν μαζί με γάτα πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο ζωής τους.

Συνυπολογίστηκε ακόμη η επίδραση διαφορετικών περιβαλλοντικών παραγόντων στη λειτουργία του αναπνευστικού των παιδιών και στην ανάπτυξη αλλεργιών.

Τα παιδιά της μελέτης θεωρήθηκε ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για αλλεργίες καθώς προέρχονταν από γονείς αλλεργικούς. Οι επιστήμονες εξέταζαν τα παιδιά για 17 διαφορετικές μορφές αλλεργίας σε ετήσια βάση από την ηλικία των 12 μηνών ως και τα τέσσερα έτη τους.

Όπως πάντως τόνισε η επικεφαλής της μελέτης δρ Τόλι Επστάιν τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό ισχύει μόνο για τα αλλεργικά παιδιά. Όσα παιδιά δεν εμφάνιζαν αλλεργία στις γάτες δεν αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο εκζέματος εάν είχαν μια γάτα ως κατοικίδιο.

H έρευνα, που τιτλοφορείται Cincinnati Childhood Αllergy and Αir Ρollution Study, δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Paediatrics».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.