Puppy News☛

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΣΕ ΖΩΑ

Η ακράτεια ούρων είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει καταστάσεις στις οποίες υπάρχει ακούσια απώλεια ούρων. Λέγοντας ακράτεια, δεν μιλάμε για μια νόσο, αλλά για ένα σύμπτωμα, το οποίο προκύπτει από μία ή περισσότερες διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος. Επομένως, η ακράτεια είναι το αποτέλεσμα κάποιου άλλου ιατρικού προβλήματος που υπάρχει.Ακράτεια λοιπόν είναι η κατάσταση στην οποία ένα σκυλί δεν διαθέτει την ικανότητα να ελέγχει τη λειτουργία της ούρησης. Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά και οφείλεται σε διάφορους λόγους: 1.) Όταν έχουμε πρόβλημα στον σφιγκτήρα (έχει αποδυναμωθεί ο σφιγκτήρας). 2.) Λοίμωξη της ουροδόχου κύστης. 3.) Η μεγάλη ηλικία του ζώου. 4.) Επιπλοκές από την επέμβαση της στείρωσης. Οποιος όμως, και αν είναι ο λόγος, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως για την πρόληψη περαιτέρω προβλήματων.

Βασικά πρέπει να ξεκαθαριστεί αν είναι μία κακιά συνήθεια του ζώου, πιθανόν για να τραβήξει την προσοχή σας, η εάν ο σκύλος σας έχει όντως πρόβλημα και υποφέρει πραγματικά. Τότε η προσοχή μας θα στραφεί σε ασθένειες, όπου το ζώο χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα. Σκύλος με ακράτεια ούρων είναι πράγματι ένα πολύ ξεκάθαρο σύμπτωμα ασθένειας, η οποία θα μπορούσε πολλές φορές χωρίς την κατάλληλη αντιμετώπιση να αποβεί μοιραία για το ζώο.

Οι σκύλες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια συγκριτικά με τα αρσενικα σκυλιά, και οι πιθανότητες των θηλυκών σκύλων να εμφανίσουν ακράτεια αυξάνονται σημαντικά με την αύξηση της ηλικίας. Αν και οι μεγαλύτερες σε ηλικία σκύλες έχουν περισσότερα προβλήματα ελέγχου της κύστης από τις νεότερες, η απώλεια ελέγχου της κύστης δεν είναι μια φυσιολογική συνέπεια της αύξησης της ηλικίας κάθε ζώου.

Συχνές αιτίες της ακράτειας, είνια οι αλλαγές στην ανατομία του ουροποιητικού συστήματος, στους μύες ή τα νεύρα που ελέγχουν τους μύες αυτούς. Στις αλλαγές αυτές μπορούν να συμβάλλουν συγκεκριμένες νευρολογικές παθήσεις ή κάποια τραύματα, η παχυσαρκία, η κύηση και ο τοκετός, οι ορμονικές αλλαγές που επέρχονται με την αύξηση της ηλικίας και βέβαια οι ορμονικές αλλαγές είναι πολύ έντονες σε στειρωμένα ζώα. Ειδικά για την κύηση και τον τοκετό πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας τον μεγάλο αριθμό εμβρύων και ότι ο τοκετός στη σκύλα ολοκληρώνεται σε 24 ώρες.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ. Τα πράγματα θεραπευτικά δεν είναι καλά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, ο οποίος παρουσιάζει ακράτεια, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να δώσετε στο ζώο σας αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς την συμβουλή και τη γνώμη του κτηνίατρου. Τα αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές επιπλοκές σε πολλά σκυλιά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ομοιοπαθητικά ή αγιουρβεδικά ως εναλλακτική μέθοδο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ουροδόχου κύστης του σκύλου σας. Σε ζώα μεγάλης ηλικίας δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά θεραπευτική αγωγή. Σε καταστάσεις τραυματισμού επίσης δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Σε ζώα με ακράτεια, η οποία έχει αποδειχθεί ότι οφείλεται στη στείρωση, υπάρχει το σκεύασμα Propaline που μπορεί να χορηγηθεί για να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση. Επίσης το Incurin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία σε ορμονικά εξαρτώμενης ακράτειας ούρων, που οφείλεται στη δυσενέργεια του μηχανισμού του σφιγκτήρα λόγω στείρωσης. Σε ουρολοιμώξεις ακολουθείται η ανάλογη κατά περίπτωση θεραπευτική αγωγή σύμφωνα πάντα με τον κτηνίατρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.