Puppy News☛

ΚΡΟΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Σε διάφορα μέσα ενημέρωσης έχει αναφερθεί ότι το Ιδρυμα SAAG συστήνει μετά από ένα τσίμπημα από τσιμπούρι αμέσως να προμηθεύεστε φαρμακευτική αγωγή από τους ιατρούς. Αυτό δεν είναι η συμβουλή μας. Η συμβουλή μας στους ιατρούς είναι εάν κάποιος που έχει τσιμπηθεί από τσιμπούρι παραπονεθεί για γενικά συμπτώματα ασθένειας, ο ιατρός πρέπει να σκεφτεί πρώτα στη Μπορρελίωση Lyme . Μερικοί ιατροί στην Ολλανδία δίνουν απευθείας φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να κάνουν τεστ αίματος, εφόσον αναφερθεί τσίμπημα από τσιμπούρι και παρουσιαστούν βασικά συμπτώματα
Ο μεγάλος κίνδυνος σε δραστηριότητες στη φύση είναι 1,5 χιλιοστά μικρό!!


Προβλήματα που προκαλούνται από τσιμπούρια αυξάνονται κάθε χρόνο στην Ολλανδία!

Παραμένει και φέτος όπως κάθε άλλη χρονιά μεγάλης σημασίας η ετοιμότητα και η προσοχή σε δραστηριότητες στη φύση. Γύρω σας (σε δάσοι, αμμόλοφους, περιοχές με χαμηλή βλάστηση, πάρκα ακόμα και στον ίδιο σας τον κήπο) ερχόμαστε αντιμέτωποι σχεδόν με ισχυρούς κινδύνους μέχρι τον Νοέμβρη, προκαλούμενοι από τα τσιμπούρια. Επειδή το τσιμπούρι είναι μόνο 1,5 μέχρι και 2 χιλιοστά το μέγεθος διαφεύγει την προσοχή των ανθρώπων και των ζώων. Τα τσιμπούρια αντιθέτως αντιδρούν αμέσως σε οποιαδήποτε κίνηση ανθρώπων και ζώων ακόμα και στην αναπνοή, εξάπλωση μυρωδιάς, αλλαγή φωτεινότητας, σύμφωνα με το SAAG (Ίδρυμα συνεργαζόμενων ιατρών – και Συμβουλευτικών οργανώσεων στον τομέα υγείας και πρόνοιας). Η συμβουλή τους: Προετοιμαστείτε πριν βγείτε στη φύση ώστε να είναι οι δραστηριότητες διασκεδαστικές και ακίνδυνες για εσάς και την οικογένειά σας.

Παρόλο που δεν φαίνεται συχνά από τις δραστηριότητες των ελεύθερων ωρών μας μία επίσκεψη στη φύση όντως είναι κάτι το διαφορετικό από μία μέρα στη θάλασσα. Γι’αυτό στις επισκέψεις σας στο δάσος, πάρκα, αμμόλοφους και περιοχές με χαμηλή βλάστηση να καλύπτετε όσο τον δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος (και το κεφάλι). Τα τσιμπούρια πάνε μόνο σε ανθρώπους και ζώα τα οποία είναι εν κινήσει όταν την ανιχνεύσουν. Τα σκυλιά κολλάνε τσιμπούρια όταν περνάνε κόντρα στους θάμνους ή περπατώντας ανάμεσα σε ψηλά χόρτα. Όταν επιστρέφεται από ένα περίπατο στη φύση πάντα να ελέγχετε τον σώμα σας και το κατοικίδιο ζώο σας. Ιδιαίτερα αυτό πρέπει αν γίνεται σε μικρά παιδιά, που πηγαίνουν πιο συχνά από τους μεγάλους στα μονοπάτια και μέσα στο δάσος π.χ. να βρουν την χαμένη μπάλα. Οι πιθανότητες για ένα άνθρωπο και ζώο να προσβληθεί με την νόσο του Lyme ή Μπορρελίωση Lyme , μία ασθένεια με μία μόλυνση που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του, παραμένουν μικρές εάν το τσιμπούρι αφαιρεθεί με το σωστό τρόπο και μέσα σε 20 ώρες και αν η πληγή απολυμανθεί με 70% αλκοόλ. Με ποιο τρόπο;Με ένα ιδιαίτερο τσιμπιδάκι που μπορεί να απολυμανθεί εύκολα (π.χ. ανοξείδωτο) μέσα στο κουτί πρώτων βοηθειών προλαμβάνετε άσκοπο πόνο.

Ασθενείς που δεν έχουν διαγνωσθεί παθόντες με τη νόσο Lyme και δεν γνωρίζουν πως έχουν την νόσο, μπορεί να είναι για μήνες σε αναρρωτική άδεια πριν η μη αναμενόμενη νόσος διαγνωσθεί. Το συνηθέστερο σύμπτωμα της νόσου Lyme που δεν είναι υπό θεραπεία, είναι η χρόνια εξάντληση, ξαφνικός πολύ δυνατός πόνος στις αρθρώσεις, μούδιασμα, πονοκέφαλος και ενοχλήσεις στα μάτια. Ο βαθμός και η διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής στη νόσο Lyme που έχει διαγνωσθεί σε προχωρημένο στάδιο εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται τότε η ασθένεια. Στο πρώτο στάδιο της νόσου ένα αντιβιοτικό μπορεί να είναι αποτελεσματικό, τόσο ώστε τα συμπτώματα να υποχωρήσουν. Συχνά με την καθυστερημένη διάγνωση της νόσου το μήνυμα είναι «να μάθουμε να ζούμε με τα συμπτώματα».

Έχετε μολυνθεί χωρίς να παρατηρήσετε την ύπαρξη τσιμπουριού . Αν έχετε μολυνθεί χωρίς να καταλάβετε την παρουσία του τσιμπουριού, τότε σε μία ή τρεις εβδομάδες παρουσιάζεται ένας κύκλος έντονα κόκκινος γύρω από το σημείο που σας τσίμπησε (εκεί το τσιμπούρι έχει ……… ). Αν δείτε αυτόν τον κύκλο επικοινωνήστε με τον ιατρό σας και δείξτε του τη πιθανότητα μετάδοσης του βακτηρίου Lyme . Σε αυτήν την περίπτωση ο ιατρό σας πρέπει να χορηγήσει συνταγή για αντιβίωση. Πάντα όμως να προσέχετε, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχετε προσβληθεί με τη νόσο του Lyme χωρίς να υπάρχει έντονα κόκκινος κύκλος στο δέρμα σας. Μπορεί να έχετε ήδη μολυνθεί. Κάντε ένα τεστ αίματος για έλεγχο για τη νόσο Lyme περίπου 6 με 8 εβδομάδες μετά το υποψιαζόμενο τσίμπημα από τσιμπούρι. Εάν έχετε αμφιβολίες μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ σε 6 με 8 εβδομάδες μετά το πρώτο τεστ. Μόνο τότε, μετά τη διάγνωση, μπορεί να χορηγηθεί η σωστή θεραπεία και εφόσον είναι αναγκαία για να ελαττωθούν τα συμπτώματα.

Ετοιμότητα και πρόληψη. Ο πανικός δεν είναι καθόλου απαραίτητος παρόλο που συστήνεται μεγάλη ετοιμότητα σε ανθρώπους που συχνάζουν στη φύση. Ειδικά η πρόληψη μετράει, ο έλεγχος μετά την παραμονή στη φύση παραμένει απαραίτητος. Τόσο στου εαυτούς μας, στα παιδιά όσο και στα κατοικίδια ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.